fejlesztés

2021.06.15. 11:30

Együtt ünnepelték az Erdészház utcabeliek megújult útjuk átadását Kőszegfalván

Újabb utcát adtak át a 2,8 milliárd forintos kormányzati támogatásból zajló Kőszegi Út- és Parkolófelújítási Programban. Ezúttal a Kőszegfalva városrészen lévő Erdészház utca újulhatott meg.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Március 24-én adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, az útburkolat-felújítási munkák azután kezdődtek meg.

A hideg helyszíni újrahasznosítási eljárás (remix) takarékos, gyors, környezetvédelmi szempontból elfogadott, kevésbé zavaró a közúti forgalomra és jelentős építésianyag- és energiamegtakarítást biztosít. Az útalap elkészítése után aszfaltozási munkák következtek, kötő-, majd kopóréteg került az alapra 4-4 centi vastagságban. A padka kialakításával és tereprendezéssel zárult a felújítás. Az erősen kátyúsodott, repedezett, leromlott burkolat helyét új, egyenletes útburkolat vette át 340 méter hosszan, 4,5 méter szélességben.

A kivitelezés nettó értéke 26 millió 400 ezer forint. A fenti műszaki paramétereket is ismertette a vasárnapi átadón Básthy Béla polgármester. Köszöntőjében Ágh Péter országgyűlési képviselő utalt rá: ahhoz, hogy Kőszegfalván ünnepelhessenek, szükség volt erős, összetartó helyi közösségre. Arra is, hogy magunk mögött tudhassuk a koronavírus-járványt. És szükség volt anyagi háttérre, ami lehetővé tette, hogy Kőszegre komoly források érkezzenek.

Mint mondta, 2020-ban személyesen kereste fel ezért a miniszterelnököt, prioritásként említve az útfejlesztéseket. A kőszegiek és a város önkormányzata a kormánnyal együttműködve építkezik – a fejlesztések tetten érhetők, ezeknek Kőszegfalva is ha- szonélvezője lett.

Kiemelt képen: Az Erdészház utca lakói is segédkeztek a nemzeti színű szalag átvágásánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában