Frissen Vasból

2021.06.13. 20:00

Emlékhely az elpusztult kacsának, változtak a határátlépés szabályai, ittas volt a baleset okozója, bajnok a Haladás – Ez történt a héten Vasban

Ezúttal is összegyűjtöttük a magunk mögött hagyott hét nap legfontosabb történéseit. Ha esetleg lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Szentpéterfa - itt is zökkenőmentes a határátlépés, ez az átkelő is mindvégig nyitva volt a veszélyhelyzet alatt

Fotó: Szendi Péter

Ismét változtak a határátkelés szabályai

Nem kell előre regisztrálniuk az utazóknak, ha járványügyileg stabil országból, például Magyarországról lépnek be Ausztriába – derül ki a beutazási korlátozásokról szóló rendelet módosításából. A 3G-szabálynak azonban továbbra is meg kell felelni.

Aki a rendelet „A“ mellékletében felsorolt országok valamelyikéből utazik be Ausztriába, annak nem kell előre regisztrálnia. Ilyen ország mások mellett Magyarország, Szlovákia, Szlovénia és Románia, de a Németországból és a horvát, olasz, görög vagy spanyol nyaralásból visszatérőknek sem kell előzetesen regisztrálniuk magukat. A szabályokról ITT írtunk részletesebben.

Emlékhelyet állítottak az emberi gyarlóság miatt elpusztult kacsának a Csónakázótónál

Ahogy arról lapunk beszámolt, nagy közfelháborodást váltott ki – jogosan – az eset, amikor május közepén a szombathelyi Csónakázótónál 20-25 év körüli fiatalok, szándékosan kínoztak egy kicsinyeit nevelő kacsát. Kővel dobálták, és sajnos egyikük pontosan célzott. Az anya kacsa elpusztult, őt már sajnos semmilyen igazságszolgáltatás nem hozza vissza, bár sokan szeretnék tudni, hogy kik voltak azok a fiatalok, akiknek nem volt ennél jobb szórakozásuk. Az állatvédők sem hagyták szó nélkül az esetet.

Fotó: Olvasó

Olvasónk a Csónakázótónál sétált, és küldte a fotókat, hogy egy emlékhelyet alakítottak ki az emberi gyarlóság miatt elpusztult kacsának, közvetlenül a csobogó tövében. További részleteket IDE kattintva érhet el.

Ittas volt az okozó, letarolta a szembejövő kocsisort Vép és Szombathely között

Csütörtökön reggel három autó ütközött össze Vép és Szombathely között.

Kocsisor haladt Vép felől Szombathely irányába, amikor az elől haladó Toyota kisbusz vezetője még észlelte hogy a szemből érkező Daewoo áttér a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és le tudott húzódni az útpadkára, de a mögötte érkező Suzuki és Ford személyautók ütköztek a Daewooval. A Daewoo a baleset után megpördült és az árokba csapódott. Információink szerint a vétkes Daewoo vezetője ittas volt. További részleteket és képeket ITT talál.

A rácsok mögött sem bírnak magukkal Szombathelyen

A Szombathelyi Járási Ügyészség két ügyben is súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azokkal a más ügyben elítélt férfiakkal szemben, akik a vád szerint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben bántalmazták a zárkatársukat. Az ügyekről részletesebben ITT olvashat.

Bajnok a Haladás – Történelmi diadalt aratott a futsalcsapat

Az NB I-es futsalbajnokság döntőjének negyedik felvonásán a Haladás VSE legyőzte a vendég Berettyóújfalut – így begyűjtötte története első bajnoki címét. A mindent eldöntő mérkőzés részletei, nyilatkozatok IDE kattintva érhetőek el.

Újabb szombathelyi iskola teljesítette a Jerusalema kihívást

A Nyitra Utcai Általános Iskola diákjai és tanárai is együtt járták a népszerű táncot.

Az egész világon nagy népszerűségnek örvend a Jerusalema kihívás, amiből Vas megye sem szeretne kimaradni. Írtunk már több szombathelyi általános és középiskoláról, amelyeknek diákjai, pedagógusai csatlakoztak, és eljárták a népszerű táncot, amit persze videóra is rögzítettek. Volt, ahol csak a tanárok vállalkoztak a feladatra. Ezúttal a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskola diákjai és tanárai teljesítették a kihívást. A táncról készült videó ITT elérhető.

Két vasi is a legkeresettebb bűnözők között, egyikük különösen veszélyes

A rendőrség a körözési toplistán a legkeresettebb törvényszegőket tünteti fel.

A rendőrség körözési toplistáján két Vas megyei, pontosabban két celldömölki férfi neve is szerepel. A „különösen veszélyesként” jelölt Vermes Zsolt Krisztiánt egyedi azonosító jellel való visszaélés, szökés, valamint lopások miatt keresik. Keszthelyi Antalt pedig lopások, csalások és egyedi azonosító jel meghamisítása miatt „várnak” a börtönben.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában