programsorozat

2021.06.18. 11:32

Eredményt hirdettek az Aktívan a Natúrparkban 2021. vetélkedőn

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2020. szeptemberében hirdette meg az Aktívan a Natúrparkban 2021. vetélkedőt. A felhívásra 4 óvodából 93 óvodás és 10 kísérő jelentkezett. Iskolás versenyzőként 2 intézményből 6 csapat összesen 18 fővel regisztrált, mind felső tagozatosok. Nemrég hirdettek eredményt.

Vas Népe

A vetélkedő minden korosztálynak őszi kirándulással indult. Október 24-én járták be a csapatok az Írottkő Natúrpark új alpannonia® light „Természet, művészet, bor, panoráma…” körtúráját, és megoldották a túrához tartozó rovarhotelen található feladatot. Az óvodások a séta után a természet szépségeit rajzolták le.

A 2. forduló már hagyományosabb keretek között zajlott. Az ovisok videóra vették karácsonyi énekeiket, verseiket, és lerajzolták, hogy mit adnának „karácsonyi ajándékként” az erdei állatoknak. Az iskolás csapatok kvízeket oldottak meg, közben az egyesület új kiadványából a famatuzsálemekről tanultak. A 3. forduló tavasszal kezdődött, ismét a természetjárás kapta a főszerepet. A gyerekek egyre nagyobb köröket alkotva „modellezték” egy fa törzsét és annak rétegződéseit. Az ötödikes csapat ellátogatott a Királyvölgyi Óriás Gesztenyefa emlékhelyhez, majd egy újabb alpannonia® light körtúrát, a „Kőszegi Esszencia” túrát járta be. A nyolcadikos csapatoknak a „Hobbit – A váratlan utazás” című filmből „Gollam” tett fel kérdéseket, ellátogattak a Kőszegi Óriásplatán parkjába, majd az „Ördögtányér” szikla környezetében található terméseket párosították a hozzájuk tartozó levelekkel.

Az óvodások nem vetélkedőszerűen vettek részt a programsorozatban, számukra a zárórendezvényt egy-egy Mesetúra jelentette. Megismerhették a Kőszegi-hegység szalamandra családjának történetét. A 4. forduló többállomásos szabadtéri rendezvényt, körtúrát hozott furfangos feladatokkal, izgalmas helyszíneken. A központ az idén is a Bechtold-látogatóközpont volt. Mindkét korcsoportban szoros küzdelem dúlt az első helyért. Az ötödik osztályosoknál Fekete Párducok (Bersek-iskola), a nyolcadikosoknál Dumbledore serege (Bersek-iskola) lett az első.

Sorrend az 5. osztályosoknál:

1. Fekete Párducok (Bersek József Általános Iskola), felkészítő tanár Kovácsné Zsolt Andrea: 67 pont

2. BioBoys (Béri Balog Ádám Általános Iskola), felkészítő tanár Vértes Ildikó: 67 pont

3. Ragadozók (Bersek József Általános Iskola), felkészítő tanár Kovácsné Zsolt Andrea: 61 pont

4. Gumimaci Kommandó (Bersek József Általános Iskola), felkészítő tanár Kovácsné Zsolt Andrea: 58 pont

A nyolcadikosoknál is mindösszesen 2 pont különbséggel zárult a vidám hangulatú verseny.

Sorrend a 8. osztályosoknál:

1. Dumbledore serege (Bersek József Általános Iskola), felkészítő tanár Tóth-Percze Mária: 59,5 pont

2. Természetbúvárok (Béri Balog Ádám Általános Iskola), felkészítő tanár Vértes Ildikó: 57 pont

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a versenyzőket és a felkészítő tanárokat köszöntötte és dicsérte Bakos György, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke, valamint Básthy Béla, Kőszeg polgármestere. A döntőn eldőlt, melyik iskolás csapat képviselheti az Írottkő Natúrparkot az V. Országos Natúrparki Vetélkedőn 2021 szeptemberében a Szigetköz Natúrparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában