megnyílik

2021.06.08. 07:00

Ez már a második Barnahus-szolgálat lesz

Csütörtökön Debrecenben megnyílik az ország második Barnahus-szolgálata. A gyermekvédelmi újító kezdeményezés kiemelten fontos a szakma, az abúzus áldozatává vált gyerekek és gondviselőik számára.

VN

20201113 Szombathely Lazáry Györgyné klinikai szakpszichológus és igazságügyi pszichológus, Sikeres Nők kiadvány, Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: VN-arhcív

Szombathely után Debrecenben is elérhető lesz a gyermekvédelem és az igazságszolgáltatás között hidat teremtő, elsősorban a gyermekek jogait, szükségleteit, a súlyosan bántalmazott, illetve leginkább a szexuálisan abuzált gyerekek és fiatalok sérülékenységét szem előtt tartó újszerű szolgáltatás.

Lazáry Fanni kommunikációs vezetőtől megtudtuk, a Hajdú-Bihar Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkatársai Debrecenben már régóta dolgoztak azon, hogy megnyissák az ottani Barnahust. A 2016 óta Szombathelyen már sikeresen és egyre bővülő ügyfélkörrel működő szolgálat munkáját elismerve Debrecenben is azt a célt tűzte ki a TGYSZ, hogy a fiatal- és gyermekkorúakat érintő bántalmazások felderítésében segítséget nyújtsanak.

Kiemelt képünkön: A csütörtöki megnyitón dr. Lazáry Györgyné számol be a Barnahus célkitűzéséről

Fotó: VN-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában