Frissen Vasból

2021.06.16. 13:00

Görögországba készül? Mutatjuk a legfrissebb, legfontosabb tudnivalókat

Az egyik utazási iroda közösségi oldalán számolt be arról, hogy kedden érkezett meg Krétára a Wizz Air első Heraklionba tartó járata.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Ami talán a legfontosabb, hogy az oltott utasok vigyék magukkal az angol – magyar nyelvű oltási igazolást, azoknak pedig akik nem rendelkeznek oltással 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre van szükségük. További részletek a beutazási feltételekről ITT olvashatóak.

A görögországi beutazáshoz szükséges egy PLF formanyomtatvány online kitöltése is. Ez a dokumentum a repjegyek kézhez vétele után tölthető ki, amelyen már a járatszám is szerepel. Az ehhez tartozó QR- kódot az indulás előtti napon 23 óra körül kapják meg a regisztráltak e-mailben. A kapott dokumentumot nem szükséges kinyomtatni, okostelefonon is bemutatható. Megérkezéskor a PLF formanyomtatvány QR-kódját mindenkinél ellenőrzik.

Fontos továbbá a személyi igazolvány vagy útlevél megléte, ez elengedhetetlen a kiutazáshoz. Jó hír, hogy a BUD AirPort repülőtéren a legtöbb vendéglátó egység – egy-két kivételtől eltekintve – újra üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában