együtt a környezetért

2021.06.02. 07:00

Hatalmas sikernek örvendett a körmendi szemétszedési akció

Több mint kétszázan vettek részt az önkormányzat és a helyi kulturális központ által – egy pályázat révén megszervezett – környezetvédő eseményen a hétvégén a várkertben.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

A civil szervezetek és magánszemélyek a város elöljáróival közösen szedték a szemetet, a lehullott száraz ágakat; ahol kellett, nyírták a füvet, a felnőtt aljnövényzetet, és gyomlálták a virágos, parkosított részeket. A vízi egységek pedig a csónakázótavon dolgoztak, ott szedték az elszáradt nádat, gyérítették az elburjánzott növényzetet. A gyülekező és regisztráció után mindenki magához vette a szükséges védőeszközöket, szerszámokat, hulladékgyűjtő zsákokat és a tízórai csomagokat, majd a résztvevők gyorsan munkához is láttak. Mindenki tette a dolgát, összesen huszonhat csapat dolgozott a várkert különböző részein.

Végül a szervezők közös ebéddel vendégelték meg az önkénteseket a platán melletti területen. Ebéd közben értékelték is a napot: többen jelezték azt a szándékukat, hogy ha kell, legközelebb is szívesen jönnek. – Köszönjük a résztvevőknek, hogy velünk voltak, és együtt nagyon sokat tettek azért, hogy a város tüdeje, mindannyiunk kincse, a várkert megkönnyebbülhetett, fellélegezhetett – fejezte ki háláját H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár vezetője.

– A várkert élő tüdeje a városnak, fontos valamenynyi körmendi számára, éppen ezért az egyesületeknek, kluboknak, magánszemélyeknek is az a céljuk, hogy minél szebb formában legyen – ezt már Bebes István polgármester hangsúlyozta, hozzátéve: most mindannyian megtapasztalhatták, hogy milyen óriási feladat egy ekkora park fenntartása. A jövőben további hasonló eseményekre készülnek, a megfelelő forrás és szakmai háttér előteremtésével. Az önkormányzat számít a városban működő, már eddig is sokat segítő cégek támogatására. – Bízom benne, hogy további szervezeteket tudunk majd bevonzani a közös munkába – zárta szavait a városvezető.

Kiemelt képen: Lelkes önkéntesek – idősek és fiatalok – szálltak harcba a szeméttel és a gazzal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában