programajánló

2021.06.25. 07:00

Hűségtúrát indítanak a hűség falvaiba – Lovasok, kerékpárosok is felvonulnak

A helyi önkormányzat és a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület az idén is megrendezi a hagyományos Hűségtúra a hűség falvaiban című emléknapot június 26-án, szombaton.

VN

20200711 Felsőcsatár fotó: Cseh Gábor, CSG, Vas Népe Hűségtúra Felsőcsatáron

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

A program tiszteletadással kezdődik: 15 órakor megkoszorúzzák az Összetartozás Emlékhelyet a templom melletti téren, ahol Szombathely Város Fúvószenekara működik közre. 15.15-kor lovasok, kerékpárosok, és más érdeklődő résztvevők vonulnak fel az emlékhelytől a kerékpáros pihenőhelyig (játszótér), a rendezvény helyszínéig. 16 órakor köszöntőt mond Konczér Katalin, Felsőcsatár polgármestere és Sátory Károly, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület elnöke.

16.15-kor bőséges kulturális kínálattal szolgál a műsor, amelyben fellép a Pornóapáti Nemzetiségi Néptánccsoport, a Felsőcsatári óvoda, általános iskola és a Rozmaring Kórus, Szombathely Város Fúvószenekara, a Vasi Kislegényczéh, valamint az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes – Horváth Attila és zenekara kíséretével, a Nardai Énekkar, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Napsugár Kórusa, a Vaskeresztes Német Nemzetiségű Tánccsoport és a Nárai Dalkör.

A kerékpáros emléktúrán bárki részt vehet, aki szeretne egy közösségi élményt, jó műszaki állapotban van a bringája, és kellő fizikai teherbírása is van Felsőcsatárig letekerni 21 kilométert. Csatlakozni a gyülekezési ponton, a szombathelyi Parkerdő büféjénél, szombaton 9 óráig lehet.

Kiemelt képen: A Klapka György Egyesület lovas hagyományőrzői is ott lesznek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában