horgászat

2021.06.18. 07:00

Ifjú pecások viadala Répcelakon

A hagyományoknak megfelelően nemcsak horgászatban, de elméleti felkészültségben és ügyességben is össze kellett mérniük erejüket a fiatal pecásoknak az ifjúsági horgászviadalon.

Vas Népe

KODAK Digital Still Camera

Fotó: VN/vasivizeken.hu

Szombaton rendezték a Vasi Vizeken Ifjúsági Horgászvia­dalt, a megmérettetésnek a répcelaki sporthorgásztó adott otthont. A középiskolás fiatalokat Kádi Attila főszervező köszöntötte a vasi horgászszövetség képviseletében. Elsőként az idén is tesztlapokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek, majd készíteniük kellett egy spiccbotos szereléket, amint ezek megvoltak, jöhetett a horgászat. A háromórás versenyen többeknek pontyból és keszegféléből tevődött össze a zsákmányuk.

A mérlegelés és összepakolás után kezdődött a célba dobás tíz, illetve tizenöt méterről. A több részből álló viadalon az alábbi végeredmény alakult ki a nap végére. Az első Csapó Kristóf – 9,5 hsz. (1900 gr) lett, a második Linter Hunor – 10,5 hsz. (1120 g), míg a harmadik Bucsek Máté – 11 hsz. (3420 g), így ők képviselhetik a Vas megyei ifjú horgászokat az Országos Horgásztábor és Viadalon. A nyertesek az országos szövetség jóvoltából nagy értékű botokkal és horgász­orsókkal, a vasi szövetségnek köszönhetően pedig serlegekkel gazdagodtak.

Kiemelt képünkön: Szélesi Sára verseny közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában