Frissen Vasból

2021.06.30. 12:59

Ilyen buszokkal közlekedhetünk január elsejétől – fotók

Ünnepélyes keretek között írták alá a helyi közösségi közlekedés üzemeltetéséről szóló tízéves szerződést ma délelőtt a városházán. 2022. január 1-jétől a Blaguss cégcsoport végzi a szolgáltatást zömmel új gyártású buszokkal.

vaol.hu

20210630 Aláírta a város a Blagussasal az új tömegközlekedési szerződést, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A tíz évre szóló szolgáltatási szerződést a szombathelyi házasságkötő teremben látta el kézjegyével a város polgármestere, dr. Nemény András, a szolgáltatást végző Blaguss Hungary Kft. ügyvezetője, Szlávik Gábor, és azt szignózta, az anyacég tulajdonosa, dr. Robert Blaguss is.

Mint arról korábban írtunk, a legutóbbi közgyűlésen egyhangúlag hagyták jóvá a cég pályázatát. A szerződés aláírása után a sajtó képviselői a tervezett flotta egyik járművét, egy Mercedes buszt is megtekinthettek.

– Szigorú kiírás mellett egy olyan ajánlatot, majd később olyan ígéretet kaptunk, hogy Szombathely tömegközlekedése teljesen meg fog újulni. Környezetkímélő, Euro 6-os szabványoknak megfelelő, alacsonypadlós, klimatizált autóbuszok lesznek – tájékoztatott dr. Nemény András. Hozzátette, a Blaguss olyan vállalásokat tett, amivel Szombathely mintaváros lehet a tömegközlekedés tekintetében.

Szlávik Gábor, a cég ügyvezetője elmondta, a flotta minimum 85 százalékát új gyártású Mercedes buszok adják majd, a csuklósbuszok is innen érkeznek majd.

Horváth Soma alpolgármester hangsúlyozta, 2022-vel átvezetik a szombathelyi tömegközlekedést a 21. századba. Fix áron, kiszámítható, utasbarát és fejlődő tömegközlekedés várható, ezért is bíznak abban, hogy többen fogják igénybe venni a szolgáltatást – e téren évente 3-5 százalékos növekedést kívánnak elérni.

Megtudtuk azt is, a menetrend felülvizsgálatát is elkezdik. Szlávik Gábor kérdésünkre elmondta, hatékonyabb működtetést terveznek, így lehet, hogy kevesebb buszsofőrrel fogják üzemeltetni a helyi járatot, de klimatizált buszokon, modern körülmények között dolgozhatnak majd a sofőrök.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/iden-163-millio-forintba-kerulhet-a-mediakozpont-kozgyulest-ertekeltek-a-frakciok-5060045/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyolc-honap-utan-osszeult-a-szombathelyi-kozgyules-5054228/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában