Eredmények

2021.06.29. 17:24

Kőszegi TEKI-s sikerek tanulmányi versenyeken

A Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói több tanulmányi versenyen is megmérették magukat, több közülük szép eredményt hozott.

Tóth Kata

Fotó: VN

A Hebe Kft. által kiírt négyfordulós Világjáró földrajzversenyen a 9. T osztály három tanulója Imre Eszter, Nagy Amanda, Varga Jázmin 3. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Füzi Mária volt. A Christmas is All Around angol nyelvi projektversenyen országos 1. helyezést ért el Junior 2. Teens kategóriában Kappel Kitti, Sümegi Liliána és Szilágyi Szabina alkotta 12. A-s csapat. Horváthné Várvizi Henriette volt a felkészítő tanáruk.

A legrangosabb szakmai tanulmányi versenyen, az „Ágazati érettségi vizsgatárgyak versenyén” (ÁSZÉV) a 12. A osztály négy tanulója is kiemelkedő eredményt ért el. A Mezőgazdasági ágazatban az országos döntő 5. helyezettje Megyesi István, a 13. helyezettje Szabados Ádám lett. Turisztika ágazatban Sümegi Liliána 10., Major Mónika 23. helyezést ért el több száz indulóból. A dicsőség mellett 50, illetve 25 pontot kaptak a felsőoktatási felvételi eljárás során. Felkészítő tanáraik Dr. Mentes Katalin, Németh Vivien ill. Szabó Gyöngyi voltak. Kozma Renáta 13. A osztályos tanuló Balatonvilágoson az országos díjugrató versenyen 2 versenyszámban indult, az egyikben 22 indulóból a legjobb időt lovagolta, a másikban 4. helyen végzett.

Fotó: VN

Az Agrárminisztérium által kiírt BISEL – Gumicsizmás természetvédelem – „Az életet adó víz” országos versenyben 2. helyezést ért el iskolánk csapata. A csapat tagjai: Farkas Ádám, Megyesi István, Simon Márk és Szabados Ádám. A felkészítő tanár Illés Péter volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában