Érző lélek

2021.06.04. 14:00

Köszöntünk Bou-Bou! – Megérkezett az első afrikai elefánt a győri állatkertbe – videó, galéria

A győri állatkert története újabb mérföldkőhöz érkezett. A park gyűjteményéből eddig hiányzott az elefánt – Bou-Bou pénteken megérkezett új, győri otthonába.

kisalfold.hu/vaol.hu

Megalakulása óta a legjelentősebb fejlesztési lehetőségét kapta a győri állatkert a Modern Városok Program keretében. Az elefántház és -kifutó kész, a lakók pedig rövidesen beköltöznek. Elsőként Bou-Bou, a 15 éves afrikai elefántbika utazott Győrbe egy franciaországi állatkertből - írta meg a kisalfold.hu.

Vigyáztak Bou-Bou-ra a hosszú út során

Bou-bou megérkezését több hónapos előkészítő munka előzte meg; öt magyarországi állatkert működött közre a sikeres szállítás érdekében. Bou-Bou utazásához speciális szállítókonténerre volt szükség; az elefántot végig kamerával figyelték a szakemberek. A győri állatkert munkatársait a Nyíregyházi Állatpark és a Szegedi Vadaspark dolgozói látják el folyamatosan jó tanácsokkal az elefánt gondozásáról.

Győri akklimatizáció

Bou-Bou-t a győri állatkertben egyelőre nem láthatja a közönség; az elefántnak természetesen időre van szüksége, ameddig megszokja új környezetét, megismerkedik gondozóival és kifutójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában