Frissen Vasból

2021.06.13. 20:00

Közösségépítés Söptén – Így teljesítették a Jerusalema tánckihívást a település lakói – videó

A Söptei Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói is részt vettek a látványos felvételeken, ami nagyjából hatvan ember munkáját dicséri és a falu közösségi oldalán tekinthető meg.

vaol.hu

Fotó: VN/Láng Péter

Söpte alpolgármesterétől, Csizmazia-Varga Katalintól megtudtuk, hogy az ötlet Nagy Lindától, a polgármester feleségétől eredt, aki ötletével felkereste Szombath Gergőt, a Söptén élő koreográfust és táncost. Gergő a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncos és Próbavezető szakán végzett, Budapesten több színházban is megfordult, többek között a Nemzeti Lovas Színházban is, ahol már koreográfusként dolgozott. Most a Pál utcai fiúk című előadásban szerepel a Weöres Sándor színház színpadán.

A Facebookon verbuválódott lelkes csapatot így ő készítette fel, de nem volt nehéz dolga, mert mindenki nagyon várta az újabb próbát. A faluban gyorsan terjedt a kihívás híre, voltak, akik később csatlakoztak a táncosokhoz. A videó látványvilága Láng Péter érdeme, aki kreatív ötleteivel is hozzájárult a projekt sikeréhez.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=jAi4sK0JMR8

A kihívással egyrészt a pandémia után kívánták összehozni az ott élőket, hogy újra felpezsdüljön az élet; másrészt meg akarták mutatni a söpteieknek és mindenkinek, aki a videót megnézi, milyen szép helyek vannak a faluban. A közösségi program további hozadéka, hogy volt olyan nemrégiben a településre költözött család, aki videó forgatása kapcsán értesült róla, hogy a faluban könyvtár is található.

Forgattak a lovardánál, a polgármesteri hivatal előtt, az óvoda udvarán, a könyvtárban, a falu tornatermében, a patakparton, a templomnál és végül a focipályán, ahol az ificsapat is beszállt a táncba.

A kihívás kapcsán többekben felmerült az ötlet, ne csak egyszeri alkalom legyen táncolás, hanem jöjjön össze a későbbiekben is a csapat és ismert dalokra adjanak elő koreográfiát. Söptén a falu szépítése mellett ez a következő nagy projekt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában