Frissen Vasból

2021.06.01. 14:00

Legendás celldömölki tanárok emlékére

A Kemenesaljai Baráti Kör minden évben pályázatot hirdet a város középiskolásainak a két egykori gimnáziumi tanár, Szente Imre és Jónás Márton tiszteletére. A hagyományok szerint az idén is a művelődési központban hirdették ki az eredményeket. Mód volt a személyes találkozásra is.

Vas Népe

Díjátadó a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár galériájában

Fotó: VN/Pozsonyi Gábor

A két egykori tanárlegenda nevét őrző Szente–Jónás-pályázatra évről évre irodalmi, történelmi, helytörténeti, népművészeti, képzőművészeti, természettudományos, matematikai és informatikai munkával, illetve önálló alkotással lehet jelentkezni. Az idén is mindkét helyi középiskolából érkeztek pályamunkák a felhívásra.

Az eredményhirdetésen Fehér László polgármester és Szelestey László, a Kemenesaljai Baráti Kör elnöke köszöntötte a diákokat és tanáraikat, megköszönve a járványhelyzet ellenére is aktív munkájukat. Pálné Horváth Mária alelnök ismertette a díjazottak méltatását, aztán a polgármester és az elnök átadták a díjakat.

Díjátadó a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár galériájában
Fotó: VN/Pozsonyi Gábor

Az év diákja címet Szalay Eszter (Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium 12. H osztály) és Kapitány Vanessa (Vas Megyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola 12. A oszt.) érdemelte ki.

Az év sportolója elismerésben részesült Keszei Tamás György, a Berzsenyi Dániel Gimnázium 12. A osztályos diákja.

Az irodalmi pályázaton kiemelt különdíjat kapott Lenner András és Szalay Eszter (Berzsenyi-gimnázium), harmadik helyezést ért el Horváth Jázmin és Révfi Dalma, különdíjas lett Badics Zsófia, szintén a celli Berzsenyi-gimnázium- ból.

A képzőművészeti pályázat a következő eredményekkel zárult: első helyezést Biczó Dominika, második helyezést Kupi Eszter ért el a Berzsenyi-gimnáziumból, harmadik helyezett Kapitány Vanessa, az Eötvös Loránd Szakképző Iskola diákja, kiemelt különdíjat vehetett át Nagy Eszter Noémi, különdíjat pedig Sághegyi Fanni és Szakonyi Kíra, mindhárman a Berzsenyi-gimnázium diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában