az utolsó tánc jön?

2021.06.05. 07:00

Lezárulhat a döntő – Berettyóújfaluban szerezheti meg az aranyérmet a HVSE futsal csapata

A harmadik mérkőzéssel folytatódik az NB I.-es futsalbajnokság döntője: a Haladás VSE szombaton 16 órakor a Berettyóújfalu vendégeként lép pályára (M4 Sport). Ha harmadszor is nyer a szombathelyi gárda, begyűjti a bajnoki címet.

Tóth Gábor

Futsal Haladás-Berettyó , 20210601, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

A Haladás eddig nagy léptekkel halad a bajnoki cím felé, hiszen 2-0-ra vezet az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcában. A bajnoki döntő első, Berettyóújfaluban rendezett összecsapását 6-3-ra nyerte a szombathelyi gárda, majd kedden hazai pályán is diadalmaskodott, 5-2 arányban bizonyult jobbnak. Vagyis ha ismét nyer, bajnokként tér haza Berettyóújfaluból – története első bajnoki címére hajt a zöld-fehér gárda.

– Nem vitás, eddig remekül alakul számunkra a döntő – fogalmazott Calvo Rodriguez Juan Ramon, a HVSE NB I.-es futsalcsapatának az edzője. – Kívülről talán úgy tűnhet, hogy eddig két magabiztos győzelmet arattunk riválisunk ellen. De azért ez nem egészen így történt: mindkét összecsapáson alaposan meg kellett küzdenünk a sikerért. Most is nehéz, kemény, feszült hangulatú, kiélezett mérkőzésre számítok. A Berettyó jó csapat, tele minőségi játékosokkal. Biztos vagyok benne, hogy nem adta fel a párharcot. Mindent el fog követni azért, hogy életben tartsa a bajnoki reményeit. Ugyanakkor a nyomást el kell viselnie – többet már nem hibázhat. Valamint támadnia kell – ez a mi malmunkra hajthatja a vizet. Alap lesz a részünkről a jó védekezés, a szervezett csapatmunka. És eddig jó arányban használtuk ki a helyzeteinket, bízom benne, hogy ezúttal is hatékonyak leszünk a kapu előtt. Simic még nem térhet vissza közénk, Dávid játékára azonban van némi esély. Egészséges önbizalommal fogunk pályára lépni – de nem elbizakodottan!

A Haladás a péntek délelőtti edzés után útra kelt, az estét Debrecenben töltötte. A Berettyóból egy fontos játékos, Fernandes Sidnei Mauríció eltiltás miatt hiányozni fog.

Kiemelt képen: Gólöröm Haladás-módra – már csak egy lépésre van a zöld-fehér klub első, történelmi bajnoki címe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában