Ellenzéki adok-kapok

2021.06.11. 17:28

Márki-Zay üzent a szombathelyieknek: Ne támogassák Czeglédy Csabát!

Az egyfordulós előválasztás a DK érdeke Márky-Zay Péter szerint, aki azt üzente a szombathelyieknek: ne támogassák Czeglédy Csabát! Az ellenzék előválasztási cirkuszának újabb állomásához érkeztünk.

Vas Népe

20210611 Márki Zay Péter és Nemény András polgármester sajtótájékoztatója a Főtéren, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Karácsony Gergely és Dobrev Klára után a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter járt a szombathelyi városházán. Nemény András polgármester a közös sajtótájékoztatón kiemelte: az önkormányzat jó adóerő-képessége miatt nem kapott kormányzati kompenzációt. Miközben az idei évben az egyik legnagyobb cég arról döntött, hogy a számlázását másik országba helyezi át, és ez várhatóan 1,5 milliárd forint bevételkiesést jelent majd a városnak.

A politikus szerint jobb, ha a „futóbolondok” is most indulnak
Fotó: Cseh Gábor

– Ha kétfordulós lenne az előválasztás, akkor Szombathelyen egy tisztességes versenyben elindulhatna valamennyi jelölt, és nem kockáztatnák a Fidesz jelöltjének győzelmét – erről már Márki-Zay Péter beszélt. Példaként emítette László Győzőt, akinek indulása Ungár Péterrel megosztott ellenzéki szavazatokat hozhatna, és azzal nagyon könnyen Czeglédy Csaba győzelmét segítenék elő. Márki-Zay szerint Czeglédy jelöltségének nagy kockázata, hogy a választás előtt egy héttel vezetőszáron fogják elvezetni.

Annak is nagy a kockázata – amit Márki-Zay szerint számok is igazolnak – hogy sok ellenzéki nem szavazna Czeglédy Csabára. Ezért a politikus azt üzente a szombathelyi körzetben élőknek: „Ne Czeglédy Csabát támogassák! Ez ugyanis Orbán Viktor leváltásának lehet az egyik kulcskérdése. Minden körzet számít” – fogalmazott.

A politikus kérdésünkre, hogy nem tart-e attól, hogy az ellenzéki előválasztáson a civilek kiszorulnak a nagy pártok miatt, azt válaszolta: „De igen, és ezért nagyon mérges vagyok a nagy pártokra.” Márki-Zay szerint ugyanis sokkal fontosabb, hogy most induljon mindenki, és ne 2022-ben.

A politikus később Körmenden és Szentgotthárdon is Bana Tiborral tartott sajtótájékoztatót. Így arról is kérdeztük: mit szólt ahhoz, hogy miután lejárató célú, karaktergyilkos cikkek jelentek meg a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjéről, inkább visszalépett a szombathelyi körzetből, és a Vas 3-as körzetben próbálkozik? Márky-Zay úgy felelt, Bana Tibor jó döntést hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában