adomány

2021.06.23. 14:00

Nagy értékű berendezést kapott a Markusovszky Kórház koraszülött osztálya

Tizenkétmillió forintos lélegeztetőgépet kapott a kórház koraszülöttosztálya a Zseb­oroszlán alapítványtól.

Budai Dávid

20210622 Grasselly Magdolna főorvos, ZSEBOROSZLÁN Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány koraszülött lélegeztető gépet vásárolt a Markusovszy kórháznak, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány egy hazánkban egyedülálló, SLE 6000 koraszülött-lélegeztető gépet vásárolt a Markusovszky-kórház Perinatalis Intenzív Centrumának (PIC). Az életmentő készüléket elsőként Szombathelyen helyezték üzembe, tehát már használják a szakemberek, azonban az ünnepélyes átadó tegnap volt.

Dr. Grasselly Magdolna, az alapítvány elnöke, egyben a PIC osztályvezető főorvosa, mielőtt jelképesen átadta volna a 12 millió forintos lélegeztetőt dr. Stánitz Éva orvos igazgatónak, röviden beszélt is a legújabb technológiát képviselő érintőképernyős készülékről, amely nemcsak hagyományos, de nagyfrekvenciás lélegeztetésre is képes.

Kiemelt képen: Dr. Grasselly Magdolna adta át az új készüléket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában