Összefoglaló

2021.06.17. 21:01

Mersevátnál menekültet fogtak

A Vas megyei egyenruhások az elmúlt 12 órában egy határsértőt tartóztattak fel, valamint a Veszprém megyei rendőrökkel együttműködve két embercsempészt fogtak el.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások Mersevát térségében fogtak el egy személyt, aki egy ukrán forgalmi rendszámú személygépkocsiból kiugrott. A sofőr a helyszínről továbbhajtott, a gépjárművet a Veszprém megyei rendőrök Pápa térségében megállították. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépjárművet egy ukrán állampolgár vezette, az autóban pedig még egy ukrán állampolgár tartózkodott a sofőrön kívül – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Mersevát térségében elfogott személy a rendőri intézkedés során azt állította, hogy szír állampolgár, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért őt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két ukrán állampolgárral szemben, őrizetbe vételük mellett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában