Minden gyermek jókedvét szolgálta

2021.06.01. 07:00

Mesés napot élhettek át a kissomlyói és a kámi gyerekek

Hegyi kincskereső túra, buborékvarázslat, tűzoltó bemutató, papírszínház szórakoztatta az ünnepelteket.

Civil/Kostyák Borbála, Tüskés Ida

Fotó: VN/Tüskés Ida

A kissomlyói gyerekek a közösségi színtér udvarán megismerhették Sumulo, a jóságos bazalttroll legendáját, majd közösen felkutatták a troll elvesztett varázseszközeit a Kissomlyó hegyen. A mágikus tárgyak megtalálásában kincses térkép segítette a kalandorokat. Az ősi kulcs, a zsugorító víz, a jövőbe látó vagy a hétmérföldes csizma keresése közben feladatokat is kapott a résztvevő ifjúság.

Miután bejártak ungot-berket, s begyűjtötték mind a hét varázseszközt, visszatértek a faluba, ahol már várta őket a kemencében frissen sült pizza. Majd nemsokára megérkezett a Buboréktündér, aki óriási, szappanba zárt csodáival kápráztatta el az egybegyűlteket. Volt buborékvarázslat, ember a buborékban, és mindenki kipróbálhatta az óriás buborékeregetést az udvaron. Ezután arcfestés, lovaglás, csillámtetoválás, ugrálóvár és óriás jenga várt még a lurkókra a délután folyamán.

Kámban is a gyereknap koronázta meg a tavaszt. A MozduljunKám Egyesületnél szuper gyereknapra várták a legifjabbakat. Volt arcfestés, csillámtetkó, íjászat, pónilovaglás, tűzoltó-autós bemutató, papírszínház, sorverseny, kézműves-­foglalkozások, valamint terülj asztalkám lángossal, süteményekkel és szörp­pel. Este a tűzoltók meghívására egy májusfa-kitáncolást helyettesítő, közös sztorizással, eszem-iszommal zárták a hónapot.

Civil/Kostyák Borbála, Tüskés Ida

Kiemelt képünkön: A kámi gyerekeket mesés nap várta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában