Elgurult autó

2021.06.16. 15:47

Miért egy óra alatt értek ki a rendőrök? – Válaszolt a Rendőrség

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, Szombathely egyik legforgalmasabb útját állta el egy autó több mint egy órán keresztül, miután a tulajdonos elfelejtette behúzni a kéziféket és a járműve elgurult.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Az autó több mint 50 métert tett meg hátrafelé sofőr nélkül, majd a Kiskar utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződését torlaszolta el. Egy autós 18:25-kor értesítette a Rendőrséget, akik ezután több mint egy órával érkeztek ki a helyszínre, pedig addig már több bejelentés is érkezett a segélyhívó számra, mivel több jármű – köztük busz is – is csak épphogy kerülte el az ütközést az elszabadult autóval.

A Rendőrség közleményben válaszolt kérdéseinkre. Seffer Lilla megbízott sajtószóvivő tájékoztatása alapján a rendőrök a Mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak karhatalmi segítséget a bejelentés időpontjában, ez elsőbbséget élvezett. A bejelentés időpontjában a sajtószóvivő tájékoztatása alapján megfelelő számú rendőrjárőr volt szolgálatban, bár ez újabb kérdéseket vet fel, hogy mennyi is a megfelelő számú rendőrjárőr egy megyeszékhelyen, ha több mint egy óra alatt tudtak csak intézkedni a város legforgalmasabb útját eltorlaszoló autóval kapcsolatban, mivel a rendőrség minden erőforrását lekötötte egyetlen agresszív ember megfékezése.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-ora-alatt-ert-ki-a-rendorseg-addig-az-legforgalmasabb-utcan-allt-keresztben-egy-elgurult-auto-szombathelyen-5028077/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában