Frissen Vasból

2021.06.25. 12:00

Mikikéért szólt a dal – Jótékonysági hangversenyt szerveztek a püspökmolnári kisfiú támogatásáért – fotók

Jó hangulatban zajlott a Bartók Teremben az a jótékonysági hangverseny, amit a Püspökmolnáriban élő, mozgásproblémákkal küzdő kisfiú, Horváth Mikike javára szervezett a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség.

Tersztyánszky Krisztina

20210623 Jóténykonysági koncert Horváth Miki javára, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az ötlet Mészáros Róbertné Magditól, a szövetség vezetőségi tagjától származik: segíteni kellene valahogy a budapesti robotterápiában részt vevő kisfiúnak. Kérésére sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez: a különböző tehetségkutató versenyeken arany minősítést elérő nyugdíjas dalosok és a Dalkommandó is szívesen vállalta a koncerten való fellépést.

A műsort úgy válogatták össze, hogy jókedvű csárdások és lírai slágerek egyaránt helyet kapjanak benne. Befejezésként pedig a fellépők a közönséggel együtt énekelték el a Szeressük egymást gyerekek kezdetű örökzöld, mert mindig érvényes dalt.

Talán a nagy hőség is közrejátszott benne, hogy a rendezvény, bár sokan eljöttek, nem volt teljesen telt házas. De a belépőkön túl is szépen gyűltek az adományok, így sikerült elérni a tervezett 300 ezer forintos összeget.

A koncerten a kisfiú édesapja is jelen volt, aki a köszönet és a hála szavai mellett azt is elmondta: szokatlan számára ez a helyzet, hiszen eddig mindig meg kellett dolgoznia mindenért. Egyúttal arról is beszámolt, hogy Mikike szerencsére szépen fejlődik, jókedvű, szervezete három hét után jól reagál a kezelé- sekre.

Az adományt hivatalosan a jövő héten adja át a nyugdíjasszövetség a püspökmolnári szülőknek.

Kiemelt képen: A vasi nyugdíjasszövetség jótékonysági koncertjén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában