Járvány

2021.06.29. 07:00

Miniszteri elismerést kaptak a Széchenyi-egyetem önkéntesei, köztük az akció egyik szervezője a kőszegi Scheck Gergő

Váll vállvetve végeznek önkéntes feladatokat 2020 novembere óta kórházakban, oltópontokon és a mentőszolgálatnál a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói, akik ezért Magyar Családokért díjban részesültek nemrégiben. Az akció egyik szervezője a kőszegi Scheck Gergő.

A Széchenyi István Egyetem önkénteseinek szervezői a díjat tanúsító díszoklevéllel. A felvétel jobb szélén Scheck Gergő

Fotó: Majer Csaba József

Helytállásukért, a magyar családokért végzett áldozatos munkájukért a Széchenyi István Egyetem hallgatóit elismerésben részesítette a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége nemrégiben. A díszoklevelet dr. Varga Judit igazságügyi miniszter adta át az önkétesek képviselőinek a Budapesten tartott ünnepségen. „Ezek a fiatalok a mi biztonságunkért küzdöttek, példát mutatva mindannyiunk számára bátorságból, fegyelmezettségből, bajtársiasságból és összefogásból” – hangoztatta az eseményen a miniszter.

„Több mint ötszáz tettre kész hallgató vette fel a munkát – akár éjszakába nyúlóan vagy a karácsonyi, húsvéti ünnepek közepette is –, hogy tehermentesítse az egészségügyben dolgozókat, segítse a polgárokat az embert próbáló járvány elleni védekezésben. Az Egészségtudományi Tanszék hallgatói kórházakban, szűrőállomásokon, oltópontokon, míg más karok hallgatói a mentőszolgálatnál és a győri kórházban vállalnak adminisztratív feladatokat, autóvezetői szolgálatot a mai napig” – mondta kérdésünkre Scheck Gergő, a mintegy ezer Vas megyei hallgatóval rendelkező Széchenyi István Egyetem önkénteseinek egyik szervezője. A kőszegi fiatalember közelekedésmérnöki szakon tanul a győri intézményben, emellett az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar hallgatói önkormányzatának elnöke. Hozzátette: mind a betegektől, mind a hallgatóktól kizárólag pozitív visszajelzéseket kapnak munkájukról.

A Széchenyi István Egyetem önkénteseinek szervezői a díjat tanúsító díszoklevéllel. A felvétel jobb szélén Scheck Gergő Fotó: Majer Csaba József

A hallgatókra rendkívül büszke a Széchenyi-egyetem vezetése. „Ők nap mint nap bizonyítják, hogy a bajban is számíthatunk rájuk. Intézményünk arra törekszik, hogy a nemzetközi szintű oktatási-kutatási tevékenységen túl is szolgálja a térséget, amit ez az összefogás kiválóan példáz” – mutatott rá dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában