Magyar falu programból támogatták

2021.06.13. 18:00

Mintegy félszáz gyerek örült az új jákfai játszótérnek

Gyereknappal zárult le az a többéves játszótér felújítási folyamat, melyet a Magyar falu programban megszerzett összegből fedezett a település önkormányzata.

Polgár Patrícia

Fotó: Ohr Tibor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a régi-új fitnesz eszközök mellett valódi újdonságokat is telepítettek az elmúlt hónapokban a jákfai játszótérre. A fészekhinta, a dombcsúszda, a drótkötélpálya és a rugós játékok mellett pedig kerítést telepítettek a régi, elszáradt növények helyére – ezzel óvva az ott játszó gyermekek biztonságát. Az átadót egyébként a régi játékok felülvizsgálata is megelőzte.

A Magyar falu programban 2020-ban a település 5 millió forintot kapott a játszótér bővítésére, amit nagyjából 1 millió forint önerővel egészített ki az önkormányzat. A játszótér közel húsz éve áll a település központjában, a játszóeszközök azonban annyira régiek voltak, hogy időszerűvé vált néhány új darab beszerzése.

Fodor Lászlóné, Jákfa polgármestere hangsúlyozta: a szombati rendezvény hármas célt szolgált a falu életében. Elsősorban a két héttel ezelőtti gyereknap megünneplése, másodsorban a játszótér átadása, harmadrészt pedig a falu közösségének újbóli összekovácsolása volt a cél a program megszervezésével. Megjegyezte, a Magyar falu program Jákfára is sok fejlődést hozott.

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője üdvözölte a polgármester asszony vehemenciáját, amellyel kiállt azért, hogy a pályázatuk eredményes legyen annak ellenére, hogy a kedvezményezettek listáján eredetileg nem szerepelt az önkormányzat. Majd hozzátette: a jákfaiak büszkék lehetnek takaros kistelepülésükre, amely folyamatosan szépül.

Az ünnepi beszédek után mintegy félszáz gyermek vette azonnal birtokba a játszóteret. Még a csepergélő eső sem szegte kedvüket: tátott szájjal figyelték Szabó Balázs hip-hop tánc bemutatóját, melybe aztán be is kapcsolódhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában