könyves találkozó

2021.06.21. 07:00

Nyári irodalmi utazásra invitálták a rábavidéki szlovéneket

A könyves találkozónak a Szlovének Háza adott helyet.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Silva Eöry

A muraszombati intézmény régóta kapcsolatban áll a Magyarországon élő szlovén kisebbséggel. Egy könyvtárbuszt üzemeltetnek, ami rendszeres időközönként ellátogat a Rábavidék településeire, hogy friss, anyanyelvű olvasnivalóval lássa el az ott élőket. A mobil könyvtár szolgáltatásait előszeretettel veszik igénybe a szlovén nyelvvel ismerkedő kisebb és nagyobb diákok, de a felnőttek, sőt a szlovén nyelvű médiában dolgozó szakemberek is.

Ennek a mozgókönyvtárnak a történetét és aktuális kínálatát mutatta most be életszerűen néhány anyaországból érkezett

szakember. Hoztak magukkal színes folyóiratokat is, a legfrissebb irodalmi csemegékből pedig kedvcsinálónak rövid felolvasást tartottak. A bemutatót megzenésített irodalmi művek is színesítették.

Hagyomány továbbá, hogy minden évben olvasómozgalmat hirdetnek, melynek keretében ajánlott olvasnivalók megismerését kérik az irodalombarátoktól. Ennek a mozgalomnak a rábavidéki díjazottjait is a találkozó alkalmával jutalmazták, oklevéllel.

Kiemelt képen: Az olvasómozgalom legjobbjait is díjazták a találkozón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában