jelentkezni lehet

2021.06.15. 07:00

Önkénteseket várnak az oszkói nyári építőtáborba

Nyári építőtáborba várja lelkes, 18 évesnél idősebb önkéntesek jelentkezését a Hegypásztor Kör. Egy pincét építenek újjá.

Pogács Mónika

Fotó: Pogács Mónika

A népi építészeti tábort Oszkó szőlőhegyén tartják június utolsó hetétől, két turnusban 18 év felettiek számára. Egy közeli hegyen nemrég lebontott boronafalú pince újjáépítése lesz majd a táborlakók feladata. Két időpontot is meg

hirdetett a civil szervezet. Az első turnust június 27-e és július 4-e között tartják, a második turnusra jelentkezők július 4–11-éig vehetnek részt a pince újjáépítésben. Mindkét héten 12-12 embert tudnak fogadni a szervezők. A pince építését autentikus ismeretekkel rendelkező helyi szakember irányítja majd.

A munka során a résztvevők a hagyományos építészeti technikákat is elsajátíthatják. Mindezek mellett azt ígérik a Hegypásztor Kör munkatársai, hogy a szőlőhegyi környezet adta kikapcsolódási lehetőségeket is lesz idejük megismerni a résztvevőknek. A táborozók részére természetközeli szállást biztosítanak a most újraépülő pince mellett, valamint napi két alkalommal hideg és egy meleg étkezés is ingyenes lesz számukra. A Hegypásztor Kör korábbi pinceépítéseinek történetét is megismerhetik a táborozók kötetlen beszélgetések, előadások során.

Kiemelt képen: A szőlőhegyi pincéket állítják helyre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában