intézményi átszervezés

2021.06.21. 15:00

Ősztől egyházi iskolák lesznek

Megkezdődtek az egyházi átvétellel kapcsolatos teendők az érintett körmendi és szentgotthárdi oktatási intézményekben.

Tersztyánszky Krisztina

Fodor István szombathelyi tankerületi igazgató az iskolaátvételről az elmúlt héten a következőkről tájékoztatott: a minisztériumi döntés értelmében a 2021/2022-es tanévtől a Körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola, továbbá a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium székhelyintézménye, két tagintézménye (a Széchenyi 5–8. évfolyamos Általános Iskola, valamint a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola és annak rábagyarmati telephelye) a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába, a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Dr. Vargha Gábor Kollégiuma pedig a Vas Megyei Szakképzési Centrum fenntartásába kerül.

A fenntartóváltáshoz kapcsolódóan az átvevő szervezetek és a Szombathelyi Tankerületi Központ között intézményenként egy-egy átadás-átvételi megállapodást írnak alá a felek, ezek előkészítése folyamatban van. Szentgotthárdon jelenleg folyamatban van azon tanulók számának felmérése, akiknek a szülei a tankerületi fenntartásban maradó, szeptember 1-jétől 1–8. évfolyamos intézményként működő Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában kívánják gyermekeiket taníttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában