Tanévzáró kézilabdamezben

2021.06.16. 07:00

Pályát avattak Felsőcsatáron – fotók

Tegnap délután tartották a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola ünnepélyes tanévzáróját, aminek keretében felavatták az intézmény udvarán a közelmúltban kormányzati támogatással felújított kézilabdapályát. Az ünnepségen dr. Hende Csaba az országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő mondott avató beszédet.

Gyöngyössy Péter

Tanévzáró, pályaavtó, Hende Csaba, 20210615, ut, Felsőcsatár, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Nem mindennapi tanévzáróra gyűltek össze tegnap Felsőcsatár lakói. Nemcsak az iskolaév zárását jöttek ünnepelni, hanem – ahogy Koncér Katalin polgármester fogalmazott – egy csodás sportlétesítmény megvalósulását is. A gyerekek sem a szokásos ünneplőben feszítettek, hanem az új, kék burkolatú rekortánpályához illően laza sportos öltözékben, többen pedig kézilabdamezben érkeztek. Szegleti Veronika intézményvezető értékelésével kezdődött az ünnepség. Megtudtuk, hogy a 122 fős iskolában három anyanyelven is tanulhatnak a diákok. Koncér Katalin elmondta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem-felújítási Program pályázatán elnyert több mint 36 millió forintos támogatásból valósult meg a most átadott kültéri rekortán kézilabdapálya.

Dr. Hende Csaba köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak a járványhelyzetben tanúsított helytállásukért, a szülőknek és a gyerekeknek pedig az alkalmazkodásért. Utalt rá, hogy a közelmúltban jelentős beruházások valósultak meg a településen kormányzati forrásokból. Utakat, óvodát, iskolát újítottak és bővítettek, új játszóteret avattak.

Tapolcai Gábor, a megyei kézilabda-szövetség verseny­igazgatója beszédében ki­fejtette, hogy a sportágba vetett hit az edzéseken kezdődik. Ezen az új pályán minden álom megvalósulhat.

Kiemelt képünkön: Hende Csaba mondott avató beszédet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában