Frissen Vasból

2021.06.02. 07:00

Pedagógusokat jutalmaztak – Hárman részesültek Szentgotthárd Közoktatásáért díjban

Az idén szerényebb külsőségek között, de a szokásos nagy megbecsüléssel köszöntötték pedagógusnap alkalmából az oktató- és nevelőmunka szakembereit. Kitüntetések is gazdára találtak.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Szendi Péter

A refektóriumban megtartott ünnepségen Huszár Gábor polgármester köszöntötte a város pedagógusait. Beszédében kiemelte, hogy az idei tanév különösen nagy kihívásokat hozott, hiszen szinte egyik napról a másikra kellett átállni a digitális oktatásra. A pedagógus kollégák, a szülők és a diákok azonban példaértékűen vették az akadályokat, és így a nehézségek ellenére is sikerekkel zárult az előző és zárulhat az idei tanév.

– A pedagógusok feladata most még összetettebb és felelősségteljesebb – emelte ki. A szellemiség, a tudás és az értékek átadása, a gyermekek lelkének ápolása, útjuk egyengetése a legszebb és egyben a legnehezebb feladat.

A továbbiakban a polgármester azokat a pedagógusokat köszöntötte, akik diplomájuk megszerzésének kerek évfordulója kapcsán részesülhetnek jubileumi díszoklevélben. Für Katalin és Komáromi Józsefné arany, Soós Ferencné gyémánt, Hrabovszky Dezsőné és Kocsis Antalné pedig vas díszoklevelet érdemelt ki.

Ebben az évben hárman vehették át több évtizedes munkásságuk elismeréseként a Szentgotthárd Közoktatásáért díjat. Elsőként Hován István Ivánné, Gabi néni, aki már érettségi után óvónőként kezdett el dolgozni, majd elvégezte felsőfokú tanulmányait, és 1984-től napjainkig képesített óvodapedagógusként tevékenykedik. Munkáját az innováció, a folyamatos megújulási szándék jellemzi.

Kovács Jánosné, a Széchenyi István Általános Iskola intézményvezetője négy évtizedes pályafutása alatt folyamatosan képezte magát, belekóstolt a tankönyvkiadásba, és dolgozott a tanügyi igazgatásban is.

Végül Kozákné Tóth Gabriella vehette át a díjat, aki tanítónőként szerzett érdemeket. Négy évtizedes munkássága alatt mindig szívesen alkalmazta az új oktatási módszereket, nagy hangsúlyt fektet a tanítványok képesség szerinti differenciálására. Aktív a tanórán kívüli iskolai feladatok szervezésében és a szülőkkel való jó kapcsolat ápolásában.

Kiemelt képünkön: Kozákné Tóth Gabriella, Kovács Jánosné és Hován István Ivánné vehette át a Szentgotthárd Közoktatásáért díjat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában