Meglepetés

2021.06.28. 07:00

Piknik habpartival Noel gyógyulásáért Pusztacsón

Egy győri autóscsapat kezdeményezésére szerveztek pikniket Noelnek, akit habpartival, autózással és egy hatalmas ajándékcsomaggal leptek meg.

Budai Dávid

Mindenki jól érezte magát az eseményen

Fotó: Ohr Tibor

Egész napos pikniket szerveztek szombaton Noelért, a beteg SMA-s kisfiúért. A piknik már délelőtt elkezdődött a Noelék háza előtti téren. A helyi vadásztársaság jóvoltából a kondérban vadpörkölt rotyogott, egy másikban pedig egy magánfelajánlásnak köszönhetően csülkös káposzta főtt gerslivel. Ez utóbbit Bene Lajos főzte, és aki nem tudná, a gersli hántolt árpát jelent, mifelénk kevésbé ismert, de Borsodban így eszik.

Délre szólt a meghívó, ezért délre érkeztünk mi is, szinte egyszerre a győri Csikász Team tagjaival, akik annak idején a találkozót kezdeményezték. Ez akkor volt, amikor még kérdéses volt, hogy Noel megkapja-e az állami támogatást a kezelésére, azóta tudjuk, megkapta, el kellett hát dönteni, mi legyen a találkozó sorsa. Úgy döntöttek, nem mondják le, sőt tovább gyűjtik az adományokat is, hiszen a kezelés mellett szép számban merülnek fel járulékos költségek.

Mindenki jól érezte magát az eseményen
Fotó: Ohr Tibor

Elkezdték hát a szervezést, amiből példás összefogás kerekedett, amikor segíteni kellett, nem mondott nemet senki. Volt, aki szörpöt ajánlott fel, más a borát hozta, de érkeztek a tele tepsi sütik, pogácsák is. A horvátzsidányi önkéntes tűzoltók habpartival kedveskedtek a gyerekeknek, akik között természetesen ott volt Noel is. Eljött – férjét képviselve – Ágh Péter országgyűlési képviselő felesége, Ágh-Tóth Ágota és kisfiuk, Benedek is: hatalmas ajándékcsomaggal kedveskedtek Noelnek – aki az átadókor, a délelőtti zsongástól elfáradva, éppen aludt. A győri autóscsapat sem érkezett üres kézzel, négykerekűélménnyel ajándékozták meg Noelt.

Az adománygyűjtő megmozdulásból így lett piknik, ahol mindenki jól érezte magát – és kiváló alkalom volt arra, hogy Noel családja megköszönje mindenkinek, akik segítették eddig kisfiuk gyógyulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában