Bűnügy

2021.06.28. 15:05

Rabszolgaként tartotta áldozatait egy Zala megyei család, tagadják tetteiket

Emberkereskedelem, halált okozó testi sértés és rablás a vád egy pakodi család hét tagja ellen, a büntetőügyben hétfőn kezdődött előkészítő ülés az egerszegi törvényszéken, dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa előtt.

zaol.hu/vaol.hu

Fotó: police.hu

A Pakodon élő O. Andrea, az élettársa, valamint fiúk, három lányuk és vejük gyenge akaratú és érdekérvényesítő képességű, könnyen befolyásolható, illetve megfélemlíthető embereket csábítottak magukhoz. Ehhez eleinte barátságot, vagy épp szerelmet ígértek, majd rövid időn belül megváltozott a viselkedésük és megalázással, fenyegetéssel, bántalmazással arra kényszerítették áldozataikat, hogy a család megélhetését biztosítsák. Állati sorban tartották és dolgoztatták őket, szabadságukat korlátozták, keresményüket elvették, hitelfelvételre bírták rá őket, majd a pénzt elvették, s volt, akit prostitúcióra kényszerítettek. A bántalmazott férfiak és nők egészségi állapota végletesen leromlott, egyikük kórházba kerülése után nem sokkal meghalt, akadt akit csak a gyors orvosi beavatkozás mentett meg – számolt be róla a zaol.hu.

A pakodi család 2015-től 2019 elejéig használta ki a tőlük függésben került embereket és ötmillió forintot meghaladó összeget csikartak ki tőlük.

Az ügyészi indítvány szerint, amennyiben a vádlottak elismerik bűnösségüket a vádiratban leírtak szerint és lemondanak a tárgyaláshoz fűződő jogukról, s amennyiben ezt a bíróság elfogadja, akkor a kiszabandó büntetés 4 év börtöntől 10 év fegyházig terjedhet.

A vádlottak azonban tagadták bűnösségüket, vallomást kívántak tenni, ezért a tárgyalásra kerül sor, és a bizonyítási eljárás lefolytatása után születik majd ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában