Frissen Vasból

2021.06.09. 17:29

Alakul az előválasztási cirkusz: Táncsics Péternek elege lett a baloldali portál hazugságaiból

Száz forintot átutalt a nyugat.hu szerkesztőségének Táncsics Péter azért, hogy a jövőben csak az igazat írják róla. A kőszegi képviselő csípős Facebook-bejegyzésben kérte ki magának, hogy a baloldali portál „kamupártozással” próbálta meg nevét besározni. A politikus egyben betekintést enged az ellenzéki előválasztás színfalai mögé is.

Vas Népe

20210609 Nyugat.hu támogatás illusztráció, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Egy hónapja írt a magát függetlennek valló nyugat.hu arról, hogy Zuschlag János a Fidesz megbízásából szervezett kamupártokat Vas megyében. Hadházy Ákos országgyűlési képviselőre hivatkozva Táncsics Péter, az Új Magyarország Párt alapítójának neve is felmerült ebben a cikkben. A kőszegi politikus a róla közölt valótlanságok miatt helyreigazítást kért a portáltól. Azt végül a szerkesztőség nem közölte teljes terjedelemben, azokhoz a részekhez pedig, amit lehoztak, kommentárt is fűztek.

Valószínűleg ezért telt be a pohár Táncsics Péternél, aki a minap közösségi oldalán állt ki igazáért. A nyugat.hu részére elküldött helyreigazítási kérelmével kapcsolatosan azt írta:

„Nem tudtam meg, kinek a megbízásából, milyen érdekcsoportoknak fontos az én besározásom! Nem tudom, mennyibe kerül az igazság ennél a portálnál, de átutaltam száz forintot, igényt tartva arra, amit Magyarország Alkotmánya és az EU alapszerződése mindenkinek ingyenesen, alanyi jogon biztosít: az igazságra!” – olvasható a bejegyzésben. Ismeretes, korábban Nemény András szocialista polgármester és a szombathelyi önkormányzat is támogatta a portált.

Táncsics így folytatta: „Valamennyi hatóság vizsgálta munkánkat és gazdálkodásunkat (Új Magyarország Párt – a szerk.), aztán jogerősen, bűncselekmény hiányában lezárultak azok! Vajon mégis miért került megint elő az ügy? Mi motiválta a tegnapelőtt fideszes, tegnap elempés, ma független, holnap momentumos Hadházy Ákos képviselő urat, hogy belém álljon? Nem tudom, de biztos fontos oka van, hogy az amúgy egy világnézetű és közös célért az előválasztáson majd versenybe szálló politikusok egymás múltjában turkálnak és próbálják a másikat besározni!” – fogalmazott a politikus, aki ez alapján úgy tűnik, képviselőjelöltként indulhat civilként a pártokkal szemben Vas megye 2-es számú választókörzetében.

Az előválasztást baloldalon a demokrácia ünnepeként próbálják beállítani, közben pedig egyre több politikai elemző beszél arról, hogy az valójában csak ellenzéki színjáték, ahol már előre kiosztották a szerepeket.

Vas megyében Táncsics Péter esete egyébként nem egyedülálló. Miközben az előválasztásban részt vevők értéknyilatkozatot is tesznek, ami szerint vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek, pár hónapja még Bana Tibor került ugyanígy egy politikai csoport célkeresztjébe. Bana függetlenként jelentkezett be a szombathelyi előválasztásra, ám néhány lejárató szándékú, karaktergyilkos cikk után úgy döntött, a megyeszékhely helyett a nyugodtabbnak látszó körmendi választókerületben próbál inkább szerencsét.

Érdekes módon, míg Táncsics bejelentését meg sem várták baloldalon, máris karaktergyilkos cikket jelentettek meg róla, addig Koczka Tibor indulását maga Czeglédy Csaba jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Rá pár napra pedig részletes cikket közölt a pro savariás politikusról ugyanez a portál. Így zajlik hát az ellenzéki előválasztás kampánya Vas megyében. Egyeseket felkarolnak, másokat eltaposnak.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fuggetlenul-mindenkitol-4487431/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/visszakozott-bana-tibor-megis-szentgotthardon-indul-az-ellenzeki-elovalasztason-4858798/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/cenzuraztak-a-szombathelyi-aktivista-blogjat-3473559/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában