Olvasói panasz

2021.06.24. 21:09

Szemét, szemét hátán – A Csónakázótó környékén a helyzet változatlan – fotók

A szemét nem vész el, pláne nem alakul át, viszont napokkal a rendezvény után egyre zavaróbb a jelenléte a város szívében található közkedvelt zöld területen.

vaol.hu

A Nyugaton a helyzet változatlan című regényt alapul véve írhatjuk, hogy a Csónakázótó környékén a helyzet változatlan. Vasárnap írtunk arról, hogy milyen szinten voltak áldatlan állapotok a Szent Iván-éji vigasságok után a tó környékén. Aztán az árusok elhagyták a területet, de kedden délután olvasónk felháborodva küldte a képeket, hogy milyen látvány fogadta, amikor elvitte gyermekét sétálni Szombathely egyik közkedvelt területére. Felhívta a figyelmet, hogy rendszeresen járnak ezen az útvonalon, és eddig nem tapasztaltak hasonlót.

Csütörtöki helyzet a Sportligetben. Szemét, amerre a szem ellát...
Fotó: Olvasó

Csütörtökön délután cikkünkre hivatkozva újabb olvasónk küldött képeket, és fejezte ki nemtetszését. Mint írja, ugyanúgy ott van hagyva a szemét, ahogyan az a napokkal ezelőtti fotókon is látható, és nem nagyon látta a helyszínen a törekvést, hogy dolgoznának az ügyön. Állítását képekkel is alátámasztotta. Azt is hozzátette, hogy ilyen mennyiségű szemétnek az eltakarítását, ha egyedül kezdené el, napokig tartana, ha nem csinálna mást. Egy másik olvasónk arra panaszkodott, hogy kutyáját nem meri odavinni sétálni, mert attól tart, hogy csak egyszer nem figyel oda rá, és az állat valami olyat eszik meg, amiből baj lehet.

Az életnek azért van humorérzéke... Reméljük tényleg így van
Fotó: Olvasó

A fotókon lehet látni, hogy még mindig ott van a Sportligetben a nyugágyak körül a temérdek szemét, a patakban a műanyagflakonok, a Csónakázótó körüli padok alatt a sörösüvegek, és egyéb szeszesitalok üvegjei, a nádasban a pizzásdobozok, a bokrok alján a popcornos és chipeszacskók, az út mellett nyugták, karszalagok, műanyagpoharak, maszkokat, valamint szívószálakat pedig bármelyik részen lehet látni, de a tóban is nejlonzacskók úsznak.

Ahogy haladunk az idővel, talán már nem is a mikor tűnnek el, hanem az eltűnnek-e egyáltalán lesz a kérdés.

Önnek is vannak hasonló fotói? Küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre!

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tovabbra-is-szenved-a-szent-ivan-ej-utan-maradt-szemettol-a-csonakazoto-es-kornyeke-fotok-5049332/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szemettenger-maradt-a-szent-ivan-eji-vigassagok-utan-szombathelyen-5042567/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában