Fejlesztés

2021.06.18. 07:00

Szombathelyen már okostelefonnal is vehetünk buszjegyet

Június 15-től Szombathely helyi autóbuszbérleteit is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban. A vasi megyeszékhely az ország 11. városa, ahol megvalósult a MÁV és a Volán közös fejlesztése.

Vas Népe

Mávaplikáció, 20210617, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása, egy 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása – olvasható a mavcsoport.hu oldalon.

A mobilalkalmazás először tavaly nyáron bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, június 15-től már a szombathelyi hétnapos, havi, I. és II. félhavi általános összvonalas bérletek, tanuló- és nyugdíjas havibérletek is elérhetők az applikációban.

Ugyanezen termékek, továbbá az elővételben váltott, a kedvezményes és a gyermekmenetjegyek a vasúti jegypénztárakban is megvásárolhatók.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott: fontosnak tartják, hogy a helyi közlekedést igénybe vevő utasoknak színvonalas, megbízható, korszerű szolgáltatásokat nyújtsanak. A mobilakcióval a jegyváltás gyorsabb és kényelmesebb is. Szombathelyen egyébként 226 ezer buszjárat 7,6 millió utast szállít évente, és mintegy 64 ezer bérletet értékesítenek ez idő alatt.

Kiemelt képünkön: Szombathely a tizenegyedik város

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában