Frissen Vasból

2021.06.10. 08:00

További enyhítések jönnek Ausztriában

A csökkenő fertőzésszámoknak köszönhetően július 1-től a 3 G-szabály betartása mellett, szinte az összes járványügyi korlátozást feloldhatják Ausztriában. Bizonyos enyhítések már csütörtöktől érvénybe lépnek.

vaol.hu

Fotó: APA/Helmut Fohringer

Július 1-től megszűnik a vendéglátóhelyek nyitvatartását érintő időkorlát, de a diszkókban még továbbra is tilos marad a táncolás és a bárpultnál történő italfogyasztás, közölte szerdán Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter. Csütörtöktől új járványügyi szabályok lépnek életbe. A vendéglátóhelyek asztalainál már nyolc felnőtt személy foglalhat egyszerre helyet. Szabadtéren legfeljebb 16 felnőtt ülhet egy asztalnál. Ezek a szabályok vonatkoznak a magánjellegű összejövetelekre is. Nyolc felnőtt személyig már a maszkviselés sem kötelező és a személyek közötti távolság betartása sem lesz már előírás. Csütörtöktől a szabadtéri rendezvényeken sem kell már maszkot viselni – tájékoztatott a magyarok.orf.at portál.

Arról is írnak, hogy a kulturális rendezvényeket csütörtöktől 75 százalékos kihasználtsággal lehet megtartani az eddigi 50 százalék helyett. A beltéri rendezvényekre vonatkozó 1.500 fős és a kültéri rendezvényekre vonatkozó 3.000 fős korlátozás továbbra is érvényben marad. Üzemekben, nem nyilvános sportlétesítmények, valamint a személyzet nélkül üzemelő szabadidős- és kulturális létesítmények látogatására a „3-G“-szabály vonatkozik.

A kereskedelemben és a múzeumokban csütörtöktől ügyfelenként 10 négyzetmétert kell biztosítani. Az eddig előírt biztonsági távolság az eddigi felére, egy méterre csökken. Eltörlik a turistabuszok és a kirándulóhajók által egyszerre szállítható utasok számának korlátozását is, de a „3-G-szabályt itt is be kell majd tartani. A tanintézményeken kívüli diákmunkán, például táboroztatáson, június 10-től legfeljebb 50 résztvevő lesz engedélyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában