fejlesztés

2021.06.24. 07:00

Új játszóteret kaptak a zsédenyi gyerekek

A gyermeknap kapcsán vehették birtokba a helyi gyermekek azt a játszóteret, amelyet az önkormányzat újított fel saját erőből.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Ohr Tibor

A településen örvendetesen gyarapszik a fiatal betelepülő családok, és ezzel együtt a gyermekek létszáma. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy elbontja a művelődési ház udvarán levő régi játszóteret és teljesen újat épít a helyére.

– Egy erre specializálódott céget bíztunk meg a játékok telepítésével – tudtuk meg Bognár Lászlótól, Zsédeny polgármesterétől. – Ötmillió forint értékben csúszdás játékvár, homokozó, rugós játékok, mérleghinta, fészekhinta került a játszótérre, a biztonságot pedig ütéscsillapító kavics szolgálja. A parkosításról, füvesítésről az önkormányzat gondoskodik majd, ha erre alkalmas lesz időjárás.

A polgármester azt is hozzátette, hogy az új játszótér kerítése reményeik szerint már a Magyar falu program támogatásával épülhet meg – kétmillió forintra pályáztak. Egy további pályázatot a Kossuth Lajos utcai járda felújítására adtak be, és a Magyar falu programhoz pályáztak új falubusz beszerzésére is.

Az elmúlt napokban Ágh Péter országgyűlési képviselő is Zsédenyben járt és tájékozódott a fejlesztési lehetőségekről. Az új játszóteret is megtekintette.

– Zsédenyben az elmúlt években megvalósult a csatornázás, az M86-os gyorsforgalmi út révén könnyen elérhetővé vált a település. A fejlesztések érdekében kihasználjuk a kormányzati támogatásokat, egyebek között útfelújításra is. A polgármester és az önkormányzat településért érzett elkötelezettségét mutatja az új, nívós játszótér megvalósítása is.

Kiemelt képen: Ágh Péter és Bognár László az új játszótérnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában