közlekedés

2021.06.03. 18:30

Újabb fura kerékpáros nyomsávot találtunk Szombathelyen

Az érintett szakasz kivitelezése még papíron sem mutat jól, élőben pedig balesetveszélyes és teljesen logikátlan is.

Horváth Balázs

áin

Fotó: Horváth Balázs

A szakasz a Jókai Mór utcában van, ahol az uszoda felé tartva alakítottak ki egy egyenesen haladó, illetve egy balra, a Jégpince utca felé kanyarodó kerékpáros sávot.

Fotók: Horváth Balázs

Az egyenesen haladó forgalmi sáv miatt a Gagarin utca kereszteződésénél az autósoknak ezentúl a két sáv helyett csak egy maradt, így a Gagarin utcából érkezve többször alakul ki torlódás, mivel eddig a külső sávot gyakorlatilag gyorsítósávként használhatták a jobbra kanyarodók, így könnyebben be tudtak kapcsolódni a forgalomba, most viszont csak egy sáv maradt, ami miatt sokkal hosszabb a várakozási idő.

A balra, a Jégpince út irányába kanyarodó sávban sem jobb a helyzet, ott az út közepére, az autók egyenesen haladó és balra kanyarodó sávja közé zsúfolták be a kerékpársávot, ami mindössze kb. 60 cm széles lett, ezáltal életveszélyes a biciklisek számára, mivel mindkét oldalról centiméterekre haladnak el mellettük az autók.

A táblákat sem sikerült maradéktalanul kicserélni a környéken, van, amelyik hibás. Ottjártunkkor, csütörtök délelőtt tíz perc alatt 134 autó és három biciklis haladt el az érintett szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában