Frissen Vasból

2021.06.08. 10:28

Vádat emeltek a szerb embercsempész ellen, aki 26 migránst akart Ausztriába juttatni

Az illetőt tavaly karácsonykor fogták el Simaság közelében.

vaol.hu

Illusztráció - VN/Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Sárvári Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő szerb állampolgárságú férfival szemben, aki 26 illegális bevándorlót szállított a déli határtól Budapest érintésével Vas megyébe, hogy őket meg nem engedett módon Ausztria területére juttassa 2020 karácsonyán.

A vádirat szerint a vádlott Szenteste vette fel Tompa közelében az iraki, szír és palesztin személyeket, akik úgy jutottak be úti okmányok nélkül az országba, hogy átmásztak a határon épített kerítésen szerbiai embercsempészek segítségével. Az illegális bevándorlók a kistehergépkocsi ablak nélküli, fűtetlen, áruszállításra kialakított rakterében zsúfolódtak össze.

Másnap délelőtt a rendőrjárőr megállította a gépkocsit Simaság közelében és elfogta a vádlottat az utasaival együtt. A vádlott fejenként 200 eurót kapott volna a megbízójától a hazatérése után, ha sikerül átjuttatnia a külföldieket Ausztriába.

A Sárvári Járási Ügyészség abban az esetben, ha a vádlott a váddal egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 2 év 6 hónap börtönbüntetés mellett indítványt tett a vádlott Magyarország területéről 5 évre

történő kiutasítására is.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/26-illegalisan-az-orszagban-tartozkodo-embert-talaltak-egy-teherautoban-simasagnal-4528156/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában