Több mint 80 autó

2021.06.19. 15:00

Vasárnapi roncsderbi, benzingőz

Vasárnap az országos roncsderbibajnokság második fordulójának ad otthont a szabad időközpont – több mint 80 autó alkotja majd a mezőnyt.

Tóth Gábor

A nyolc klubot, köztük négy Vas megyei egyesületet (Autó Sport Klub Rum, Auto-Crash Szombathely SE, MJIPSZ Gérce, Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép) felvonultató 2021-es sorozat május végén Sümegen kezdődött. Szombathelyen a bajnokság második versenyét rendezik – összesen hét futamból áll a szezon. A vasárnapi Boci emlékverseny programja 7.30-kor a gépátvétellel kezdődik, majd 10 órától az időmérők következnek, az első verseny 13 óra körül kezdődik, a napot 18 óra körül az ünnepélyes eredményhirdetés zárja.

– A tavalyi szezon csonkára sikeredett a vírushelyzet miatt, így hosszú szünet van az autóstársadalom mögött, mindenki ki van már éhezve az éles versenyekre – fogalmazott Pintér Endre, a házigazda Auto-Crash Szombathely SE vezetője. – Ennek megfelelően népes, erős mezőny jött össze, több mint 80 autó részvételére számítunk – és roppant kemény párharcokra, látványos versenyre. A szabadidőközpontot rendbe raktuk, az egész pálya jól belátható, így a szurkolók, az érdeklődők egyetlen izgalmas pillanatról sem maradnak le. A szombathelyi futam hagyományosan a szezon egyik legjobb versenye, rendre a legtöbb nézőt vonzza – ezt a hagyományt szeretnénk folytatni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában