Kezdődik a nyári szünet

2021.06.15. 21:00

Vége a tanításnak, kitört a vakáció, elballagtak a végzős diákok Vas megyében

Az iskolákban a keddi utolsó nap programjai már a nyár felé fordultak, ez idáig a gyerekek nem csak felírták a táblákra, hogy VAKÁCIÓ, hátulról kezdve, a betűzéssel számolva a napok múlását, de körbe is rajzolgatták.

Vas Népe

20210615 Utolsó nap a Vassurányi iskolában, Vassurány, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mindenhol igyekeztek játékos, örömteli programokat szervezni, kisebb-nagyobb extrákkal, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a Haladás Sportkomplexumban rendezte a ballagást. Papp Tibor igazgató elmondta: idén az általános iskola 8. c osztálya együtt ballagott a három 12. osztállyal, így összesen 128 diák vett részt az eseményen. A hozzátartozók létszámát nem korlátozták, 2500 vendéget vártak. Az iskolaudvaron ennyi ember nem fért volna el, így viszont volt mindenkinek ülőhelye is. Itt adták át az országos versenyeken elért eredményekért járó elismeréseket. Kuriózum volt maga a helyszín, és az is, hogy használták a nagy kivetítőket, a szülők láthatták az osztályfilmeket, és az iskolán belüli ballagást.

Csepregen az iskolások az utolsó napon rövid kirándulásokat tettek a belvárosban, a Malomkertben játékos ügyességi vetélkedők voltak, fagyizni mentek, és a diákönkormányzattól is kapott mindenki egy jégkrémet. Venczl Miklósné igazgatóhelyettestől megtudtuk: a tanévzáró hangosbemondón keresztül valósult meg, két nagyon szeretett tanítónőtől, Bodorics Ernőnétől és Dosztálné Ambrus Anna Melindától is elköszöntek nyugdíjba vonulásuk alkalmából. A hetedikesek a teljes iskolát felvirágozták, és 48 diák ballagott.

A szombathelyi Aranyhíd EGYMI-ben két utolsó nap volt: hétfőn diáknap, ahol a közös játékot és táncot drón videózta a magasból egy iskolai promóciós filmhez, kedden rendezték a tucatnyi nyolcadikos ballagását az udvaron. Lendvai Katalin intézményvezető azt is elmondta, a gyerekeknek a moziban külön vetítést szerveztek a nagy közös élmény kedvéért.

Jánosházán trambulinozással és retekszürettel zárult a tanév. A diákok az osztályfőnökökkel töltötték a napot. Volt osztály, amelynek tanulói fagylaltozni mentek, de helyben is jól érezték magukat, hiszen a gyereknap óta töretlenül népszerű az iskolaudvaron felállított trambulin – árulta el Csik Józsefné igazgató. Ha témazárók nem is, de egy kis munka belefért az utolsó napba: az iskolakertben retket szedtek a gyerekek. Ezenkívül ballagási próbát tartottak, mert szombaton 12 nyolcadikos búcsúzik majd el.

Bükön sem a témazárókról szólt az utolsó tanítási nap. A két nyolcadikos osztály már túl van az ünnepélyes elköszönésen, összesen 48 diák ballagott el. Búcsúzóul elsősorban egészséget, boldog családot, valamint sikereket és eredményeket adó szakmákat kívánt Pócza Csaba igazgató azoknak a diákoknak, akiknek szeptemberben már középiskolában csengetnek be.

A Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola vassurányi telephelyének diákjainak a tanév utolsó napjára laza délelőttöt terveztek a pedagógusok: az évzáróra próbáltak, tapadós gyöngyöt ragaszthattak az arcukra és menő zenét hallgattak laptopról az osztályteremben. – Ez az egyik legjobb nap az évben – ebben mindenki egyetértett. A nyara mindenkinek máshogy alakul, az egyik kislánynak „teljesen be van programozva” táborokkal. Egy kisfiú alig várja, hogy kiköltözhessen a sátrába. Lovas tábor, némettábor, napközis és focitábor, grillezés, medencézés – ezeket sorolták még programként.

Örömhír, hogy a Szombathelyi Tankerületi Központ döntése értelmében ősztől továbbra is lesz tanítás a családias hangulatú iskolában, a kastélyépületben, amit gyönyörű környezet vesz körül.

Az iskolaév utolsó napjai is eseménydúsan teltek a vasvári általános iskolában. Sejberné Szabó Marianna intézményvezető elmondta: a vakációs hangulat felvezetője a pénteki nap volt, amikor a ballagásra fókuszáltak. Díszbe öltözött az iskolaudvar, a bejárat, a két végzős osztály tanterme, a hetedikesek szorgos munkájának köszönhetően. A végzősök napközben elköszöntek a tanári kartól, este pedig ballagáson mondott búcsút a 43 nyolcadikos az iskolának. – Hétfőn Zöld Napot tartottunk, ami már hagyományos rendezvényünk – sorolta tovább az intézményvezető. – Az utolsó tanítási napunkon az első három tanóra után a diákok rendet tettek az osztályaikban, leszedték a dekorációkat. Ezt követően strandolni és kirándulni mentek közösen.

Kiemelt képünkön: A bolyaisok a Haladás Sportkomplexumban tartották a ballagási ünnepséget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában