A csavargás megelőzhető

2021.06.16. 07:00

Veszélyekkel is jár a szünidő – fotók

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap a Kalandváros bejáratánál, a turisztikai idényt megnyitó és a szünidei időszak veszélyeire figyelmeztető sajtótájékoztatót tartott a polgárőrök és a közterület-felügyelők bevonásával.

Gyöngyössy Péter

Bűnmegelőzési szolgálat, sajtótájékoztató, 20210615 ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Kalandváros bejáratánál állították fel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának és a Szombathelyi Rendőrkapitányság közös információs pontját, mely a Házhoz megyünk! országos program részeként várta az érdeklődőket 17 óráig. A kiemelt témák, az internetbiztonság, vagyon­védelem, drogprevenció voltak, de többen érdeklődtek a kerékpár Bikesafe regisztráció iránt.

Az információs ponton tartott sajtótájékoztatón Némethné dr. Zsigó Zita, rendőr alezredes, a Vas Megyei Rend­őr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának osztályvezetője a szünidei időszak veszélyeire hívta fel a figyelmet. A strandszezonról szólva kiemelte, hogy veszélyesek lehetnek a szabad vizek, különösen a bányatavak. Fontos az értékek védelme, első lépés, hogy csak a valóban nélkülözhetetlen dolgokat vigyük magunkkal strandra. Az alezredes kitért arra is, hogy a hosszabb távollét esetén is gondoskodjunk otthonunk biztonságáról. Jó, ha van egy ismerős vagy családtag, aki rendszeresen felügyeli otthonunkat.

Hozzátette, amíg a szülők dolgoznak, sok gyerek lesz otthon egyedül. A csellengés, csavargás megelőzésére fontos, hogy hasznos elfoglaltságot biztosítsunk gyermekünknek. László Péter rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy a turisztikai szezon beköszöntével nőtt az utakon a közlekedők száma, ezzel a balesetek lehetősége is. Vas megyében a 84-es főút a legveszélyesebb. A megyében csütörtökön és pénteken, a 84-esen szombaton és vasárnap történik a legtöbb baleset. A múlt pénteken nyolc, hétfőn négy baleset volt. Fokozott rendőri jelenléttel próbálják a baleseteket megelőzni.

Kiemelt képünkön: László Péter és Némethné dr. Zsigó Zita tartott sajtótájékoztatót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában