Faületetés

2021.06.14. 07:00

Víztározó: vadkerítés védi a friss telepítést Bükön

Hiába a faültetés, az erdőtelepítés, ha a csemetékből vadeledel lesz – ezért volt szükség vadkerítésre Bük határában. Most készült el, csaknem 1,3 kilométer hosszban.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

– Több évtizedes álom a Bük-Bő-Gór víztározó – kezdte a vadkerítés szükségességéről dr. Németh Sándor, Bük polgármestere.

A leendő tározó vízfelülete erdőterületet vesz el, márpedig ez csak akkor kap engedélyt, ha kiváltják az elöntendő területet. Ezért telepítettek most is erdőrészt, és meg kell óvni a cseperedő csemetéket, ne legyen azokból vadeledel.

Elkészült a kerítés Gór felé, a mezőgazdasági gépek nyomán látható úttal párhuzamosan került ki. Több mint egy kilométer hosszban védi az új telepítést.

– Összesen 1300 méteren készült el, 5,5 millió forintba került, ehhez csaknem 2 millió forinttal járult hozzá a vadásztársaság – sorolta a számokat Mészáros Szabolcs, a Büki Közös Önkormányzati hivatal műszaki ügyintézője.

Kiemelt képünkön: A tározó gátjáról mutatta dr. Németh Sándor az erdőterületet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában