A tervek megvannak

2021.07.09. 14:00

1,3 milliárdból újul meg az út Celldömölkön

A kormány támogatásának köszönhetően mintegy 1,3 milliárd forintból újul meg a Jánosházát Celldömölkkel összekötő út átkelési szakasza a településen – jelentette be Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Antervek megvannak, az előkészületek folynak, a tényleges munka ­várhatóan 2021 őszen kezdődik.

Cseh-Egyed Bernadett

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Böröcz Miklós, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója lapunknak elmondta: a mintegy 4,4 km hosszú útszakasz kezdőpontja Celldömölk-Alsóság településrész elején található, végszelvénye pedig a 834-es jelű Pápa–Sárvár főút csatlakozása. Hozzátette: a beruházás részeként kicserélik a szegélyeket, majd a régi burkolat lemarása után két új melegaszfalt réteget építenek meg. Szólt arról is, a tervek befejezés előtt állnak, a Penny áruház csatlakozásánál létesülő gyalogátkelőhely pedig engedélyezés alatt van.

– Már tavaly ősszel kezdeményeztem a kormánynál az érintett útszakasz felújítását, és a közbenjárásomnak köszönhetően most meg is jelent az a kormányhatározat, amely tartalmazza ezt a fejlesztést. Az állami támogatás összege jelentős, mintegy 1,3 milliárd forint – hangsúlyozta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

A kivitelezési munkák várhatóan szeptemberben megkezdődnek és jövő tavaszig tartanak.

Kiemelt képünkön: Böröcz Miklós és Ágh Péter: megújul az átkelési szakasz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában