Frissen Vasból

2021.07.17. 07:00

500 millió forint érkezik Észak-Vasba – Utak, járdák újulhatnak meg 29 településen

Több mint félmilliárd forint támogatás érkezik Észak-Vas megyébe, utak, járdák és önkormányzati épületek újulhatnak meg. 29 település pályázott sikerrel – mondta el lapunknak Ágh Péter.

VN

– Újabb örömteli hírekkel szolgálhatok Észak-Vas megye lakóinak, választókerületünk tovább fejlődik – mondta el Ágh Péter. A térség országgyűlési képviselője fontos bejelentést tett, a Belügyminisztérium nyertes pályázatainak köszönhetően ugyanis számos település részesül fejlesztési támogatásban, összeségében 510 millió forint értékben. Majdnem 400 millió forint jut útfelújításra, további 78,9 millió forint járdafelújításra, míg önkormányzati tulajdonban álló épület rekonstrukciójára 33,9 millió forintnyi

forrás érkezik Észak-Vas megyébe – tudtuk meg.

– Fontos hangsúlyozni, hogy ez a több mint félmilliárd forint tisztán állami támogatás – húzta alá Ágh Péter. – A települési polgármesterekkel, a Vas megyei önkormányzattal és a kormány döntéshozóival annak érdekében kötöttünk szövetséget, hogy lépésről lépésre fejlesszük Észak-Vas megyét. A mostani jó hírek bizonyítják, hogy a kormány továbbra is elkötelezett választókerületünk építése mellett – hangzott el.

Útfelújításra Bozzai, Bozsok, Bögöt, Cák, Celldömölk, Csepreg, Csönge, Gencsapáti, Gyöngyösfalu, Kemenesmagasi, Kőszeg, Kőszegpaty, Vasszilvágy, Kőszegszerdahely, Ölbő, Pápoc, Sárvár, Sitke, Vassurány és Zsédeny települések nyertek támogatást. Bőben, Kőszegdoroszlón, Lócson, Mesterházán, Perenyén, Söptén és Vépen járdafelújítások valósulhatnak meg. Répcelakon önkormányzati épületet, Salköveskúton pedig az orvosi rendelőt újíthatják majd fel a kapott támogatásokból.

Kiemelt képen: Ágh Péter és Salköveskút polgármestere, Tóth József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában