Születésnap

2021.07.20. 07:00

A 95 éves Gyula bácsit köszöntötték Oszkón

A falu legidősebb férfi lakosát, Németh Gyulát köszöntötték szombaton 95. születésnapja alkalmából a művelődési házban.

Gyöngyössy Péter

Németh Gyula köszöntésére a tágabb családból mintegy harmincan gyűltek össze szombaton az oszkói művelődési házban. Gyermekei, unokái, dédunokái. Birkás István polgármester Oszkó önkormányzata nevében gratulált az ünnepeltnek.

– Teljes életet az az ember él, aki maga köré, minden baj és minden öröm közepette szerető családot épít – mondta a polgármester. – Gyula bácsi minden időben ott állt családja mellett, szorgos munkájával, kitartásával példát mutatott mindenkinek.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő mint egykori oszkói lakos köszöntötte Németh Gyulát. Két könyvet hozott ajándékba: a Magyar Rádióban folyó, általa indított, két kétszáz részes sorozatnak (a Mi, magyarok és a Hiszek egy hazában) a nyomtatott változatait.

Gyula bácsinak szabó volt a szakmája, varrodában dolgozott. Gazdálkodott is korábban, teheneket tartott. Még mindig kijár biciklivel a szőlőhegyre.

Kiemelt képünkön: Németh Gyulának Birkás István is gratulált

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában