figyelemfelhívó program

2021.07.12. 07:00

A fogyatékkal élők integrációjáért szerveztek családi napot Körmenden – fotók

Sporttal indult, majd színpadi produkciókkal folytatódott szombaton a Rába-parton az a rendezvény, ami a Világ más szemmel címet viselte.

Markó Petra

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Szálkai Istvánné, a Szociális Szolgáltató és Információs Központ vezetője köszöntőjében elmondta: a cél az volt, hogy a fogyatékkal élő emberek társadalmi elfogadását, integrálását segítsék, ami véleménye szerint a sporton keresztül valósítható meg a legkönnyebben.

- Nem mindenkinek kötelező a hátrányos helyzetűek segítését hivatásul választania, de mindenkinek kötelező tudomásul vennie hátrányos helyzetű embertársainkat, ez az első lépés a szolidaritás felé – kezdte egy magyar szociológus, énekes-dalszerző, humorista gondolatainak felidézésével a megnyitót Bebes István, Körmend polgármestere. Véleménye szerint ez az érzés kell, hogy el töltse mindenki szívét, amikor egy ilyen rendezvényen megjelenik. Városvezetőként mindent próbál megtenni azért, hogy a fogyatékkal élők a lehető legmagasabb színvonalú ellátást kapják.

Az ennek érdekében végzett tevékenységükért köszönetet mondott az intézmény valamennyi munkatársának és Hegedűs Lászlónak, a rendezvény szervezőjének. Az eseményen részt vett az ivánci otthon speciális olimpiai csapata, valamint a Szociális Szolgáltató és Információs Központ Fogyatékos Nappali Intézményének speciális olimpiai kosárcsapata, amely idén divíziójában első helyezést ért el. A két csapat – kiegészülve az Egis Körmend ificsapatának három játékosával – kosárlabda-bemutatót tartott. Eleinte főleg az intézmény ellátottjai, dolgozói voltak jelen a családi napon, de később a városban élők is csatlakoztak.

Kiemelt képen: Kosárlabda-bemutató a Rába-parton – a körmendi kosarasok is csatlakoztak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában