főhajtás és koszorúzás

2021.07.14. 07:00

A Turba laktányál emlékeztek a hősökre

A Lehár 145-emlékév alkalmából tartottak megemlékezést a Turba laktanya emlékművénél. A szobor Elischer János alkotása, amint az itáliai Fossalta Maggioréban található mű is, amely a császári és királyi 83. és 106. gyalogezrednek állít emléket.

VN

Az eseményre azért került sor, mivel a Németújváron állomásozó 19. vadászzászlóalj jogelődjének tekinti ezt a két egykori alkulatot. Wolfgang Wildberger ezredes köszöntötte a résztvevőket. Beszédet mondott Fülöp András, a Szent György Lovagrendből, Markus Höfler ezredes, a 19. vadászzászlóalj parancsnoka, Ernst Feldner az Osztrák Bajtársi Társaság burgenlandi tartományi vezetője és Kurt Maczek pinkafői polgármester. A hősökért Wilfrid Schey tábori lelkész mondott imát. Koszorúzott a szombathelyi önkormányzat képviseletében Tóth Kálmán frakcióvezető; László Attila, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége régióvezetője; az ŐrvidékHáz részéről Farkas Csaba és Jagadics Péter; a Magyar Tartalékos Szövetség soproni szervezete delegáltjaként dr. Pozsgay Péter.

Kiemelt képen: Főhajtás és koszorúzás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában