Frissen Vasból

2021.07.31. 07:00

Ágh Péter országgyűlési képviselő válaszolt a csepregi polgármesternek

A zárt önkormányzati ülésről szivárogtatott információk nyomán született cikkek miatt kényes helyzet alakult ki a csepregi kitüntetések körül.

Vas Népe

Fotó: VN-archív

Ágh Péter országgyűlési képviselőt Horváth Zoltán polgármester javasolta a díszpolgári címre, javaslatát a testület elfogadta. Az ügyben megkerestük Ágh Pétert, aki azt a levelet küldte el szerkesztőségünknek, amelyben Csepreg polgármesterének indokolja álláspontját a kitüntetés elfogadásával kapcsolatban. Kifejti: az előterjesztés egyrészt meglepő, másrészt megtisztelő, hiszen köztudott, hogy nem egy oldalon álltak a legutóbbi önkormányzati választáson. Ugyanakkor értékelte a gesztust, amely rávilágít, hogy a mindennapokban a város érdekében azt keresik, ami összeköt, nem azt, ami szétválaszt. Hiszi, hogy mindenkit a saját feladatkörében Csepreg szolgálata vezet.

A munka legnagyobb elismerése pedig az emberek bizalma. Felidézte: 2014-ben, amikor először indult országgyűlési képviselőnek, a csepregiek több mint fele támogatta. A város lakóival komoly munkába kezdtek, hogy évtizedes lemaradásokat dolgozzanak le. 2018-ban már a szavazatok több mint kétharmadát kapta. Hangsúlyozta: számára a választók bizalma a legnagyobb kitüntetés, és az a célja, hogy ezt 2022-ben is elnyerje. Úgy tartja helyesnek, hogy amíg a körzet választott országgyűlési képviselője, a megtisztelő jelölést köszöni, de nem fogadhatja el a kitüntetést.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter országgyűlési képviselő

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/modositottak-csepregen-a-kituntetesekrol-szolo-rendeletet-politikai-ugy-lett-belole-5155052/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában