Közel háromszázan tettek záróvizsgát

2021.07.03. 13:13

Átvették oklevelüket az ELTE Savaria Egyetemi Központ frissdiplomásai – fotók

Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektortól vehették át okleveleiket a frissen végzettek az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) szombat délelőtti diplomaosztó ünnepségén.

Tóth Kata

Fotó: Cseh Gábor

Rendhagyó alkalom volt a szombati az ELTE SEK dísztermében: a frissdiplomások többsége jelen volt, egy részük online kapcsolódott a helyszínről közvetített rendezvényhez, a hozzátartozók ezúttal hiányoztak a teremből.

Változatos körülmények között kellett helytállniuk a hallgatóknak, és sikerrel vették az akadályt. Az egyetemnek az oktatás színvonalát és az optimális feltételeket kellett biztosítani, a hallgatóknak a lehető leghatékonyabban alkalmazkodni a megváltozott helyzethez – elsőként ezt említette köszöntőjében prof. Dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora. Majd büszkén adott számot arról, hogy a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központból, az Informatikai Karról, a Pedagógiai és Pszichológiai Karról, valamint a Társadalomtudományi Karról összesen 286 hallgató tett sikeres záróvizsgát a júniusi időszakban. A hallgatók közül 153-an végeztek alapképzésben, 97-en mester- és osztatlan képzésben, 20-an felsőoktatási szakképzésben, 16-an szakirányú továbbképzésben. Majd az ELTE céljáról beszélt: használható, értékes és naprakész tudást és készségeket biztosítani hallgatói számára, egyszerre képviselve hagyományt és innovációt. A SEK 2017-es integrációjával új dimenzió nyílt meg a képzések terén. Környékbeli hallgatóik helyben szerezhetnek korszerű, piacképes ELTE-s tudást, mondta.

Dr. Lenner Tibor az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója arra emlékeztette a frissdiplomásokat: a tudás iránti mérhetetlen vágyakozást kapták meg egyetemi évek alatt. Szabadon gazdálkodhatnak az értékekkel, a tudással, amivel a jövő szakemberei lehetnek. A hazának nagy szüksége van felkészült pedagógusokra. A tanítói humánum fontosságát hangsúlyozta: mindig ismerjék fel a gondjaikra bízott gyerekek feléjük nyújtott kezét, érjenek el a gyerekek lelkéhez, tudjanak velük kommunikálni, legyenek velük következetesen szigorúak és kezeljék humorral a hétköznapi életet. Útravalóul annyit mondott még: a pedagógusok mindig a saját személyiségükkel vannak jelen az osztályteremben és nevelnek. A továbbiakban a Szombathelyen képzést folytató ELTE-karok dékánjai, megbízottjaik videóüzenetben mondták el jókívánságaikat. Az ünnepélyes fogadalomtétel után a diplomákat prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor adta át. A frissdiplomások nevében Zelkó Réka tanító búcsúzott az alma matertől. Szakály Vanda Mirabella hallgató Nemes Nagy Ágnes Fák című versét mondta el az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában