Frissen Vasból

2021.07.13. 14:18

Babusgatnak és pelenkáznak a szentgotthárdi mentők, ha arra van szükség

Egyedül volt otthon három kisgyermekével az a nyugat-dunántúli édesanya, aki múlt héten kérte a mentők segítségét, mert hirtelen rosszul lett – írják az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán

vaol.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Serenko Natalia

„Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és egy távolabbi esetkocsit, amik percek alatt helyszínre is értek. A szakemberek megvizsgálták és ellátták az asszonyt, ám további vizsgálatok céljából szükséges volt kórházba szállítani. Azonban a beteg hosszas győzködés ellenére sem akart a mentőkkel tartani, mondván: “Nincs, aki vigyázzon a kicsikre!” Aggódó bajtársaink ekkor a mentésirányítás segítségét kérték, ahonnan rögtön értesítették a másik faluban élő rokonságot. A családtagok el is indultak, hogy gondoskodjanak a gyermekek felügyeletéről, a beteggel már nem várhattak tovább. Amíg az esetkocsi kórházba szállította a stabil állapotú, 35 év körüli édesanyát, a helyszínen maradó mentőegység rutinos életmentői megyvigasztalták a riadt kisgyermekeket és befejezték a vacsoráztatást. A mentők még a fürdetést is megkezdték, amit végül a segítőkész rokonok folytattak! Mielőbbi felépülést kívánunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában