Kiállítás, nótázás és szarvaspörkölt

2021.07.05. 17:30

Bepótolták, ami elmaradt – Falunapon mulattak a kőszegszerdahelyiek

A tavaly elmaradt találkozásokat és programokat is bepótolták a falunapon a szerdahelyiek. A tartalmas szombati kínálatba kiállításmegnyitó, sok-sok igényes zene, színdarab, finom ételek és tombolasorsolás is bekerült.

Tóth Kata

20210704 Savaria Rézfúvós Együttes, Falunuapi vígasságok, Kőszegszerdahely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az idén felújított közösségi ház belső terében és az udvarában jó időt tölteni. Aki szombaton ebéd után oda igyekezett, az a kellemes klímájú nagyteremben már láthatta a Gencsapáti­ban élő Zboznovitsné Dávid Anikó kiállításának darabjait. Tíz éve kezdett festeni, rajzolni az alkotó, a mostani az első kiállítása: akrillal és olajjal készült képei az egyik hosszanti falat díszítik. Feltűnik kísérletező kedve és a színek szeretete: a természet, a táj, a női szépség, az egzotikum, a finomság is megragadja, több témájából sorozatot készített, azokat is elvitte Kőszegszerdahelyre. Negyvenöt festménye mellett makraméi, színes, nagy papírvirágai is helyet kaptak.

A képeken kívül vendégmarasztaló volt még szombat délután a szarvaspörkölt, a gulyásleves, a makaróni, a palacsinta és az asszonyok süteményeinek illata. A megszokott csapat segített az előkészületekben. És persze a zene, amit a más években már megszokott fellépők szolgáltattak.

A zenekarok előtt egy első osztályos kisfiú, Kádár ­Hunor penderült magabiztosan a közönség elé, és mondta el Petőfi Sándor Szeget szeggel című versét átéléssel, tökéletes hangsúlyokkal. Utána a Savaria Rézfúvós Együttest szólította a színpadra Simigla Ildikó. A fúvósokat a szerdahelyi Flórián Tűzoltó Énekkar követte, őket a Big Mouse Band operettslágerekkel. A Kaméleon Színjátszókör műsora után a „kétszeres olimpiai bajnok” Bartók Béla Férfikar Esszenciája következett prof. dr. Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy, Kőszegszerdahely díszpolgára vezetésével. (A pécsi együttest 1980 óta vezeti a karnagy. 2006-ban a Kínában, Hsziamenben rendezett IV. Kórus Olimpián kamarakórus kategóriában szereztek olimpiai bajnoki címet. Két évvel később Grazban újra olimpiai aranyat nyertek, akkor nagy kórus kategóriában.) Műsoruknak azt a címet adták: Jó bor kell a magyarnak.

Az udvarban a gyerekekre is gondoltak: célba dobásban, horgászatban, karikadobálásban, parittyában ügyeskedtek. Az idei bizonytalan helyzetben a bál szervezésére még nem vállalkozott az önkormányzat: tombolasorsolás zárta az estét értékes nyereményekkel – vacsorajegy- és festményfelajánlással, tortával, fürdőbelé­pőkkel.

Kiemelt képünkön: Ebéd után elkezdődtek a kulturális műsorok a nyitott színben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában