Frissen Vasból

2021.07.17. 15:30

Bogáncs nyomában – Öt felelősségteljes nap az állatvédők táborában – videó

Hétfőtől péntekig a menhelyi állatok életének szebbé és boldogabbá tételéről, valamint a felelős állattartásról tanulhattak a gyerekek a Bogáncs-táborban: a Fekete István Állatvédő Egyesület telephelyén.

Polgár Patrícia

Fotó: Horváth Balázs

Az öt nap során megtanulhatták, hogy az, aki felelősséget vállal egy állatért, önmagát a háttérbe helyezi, a kedvence mögé. Ezért a tábori napok első felében a feladat a kutyák és macskák kenneleinek kitakarítása és az állatok megetetése volt. Délután lazításként kézműveskedtek – például pórázt fontak –, kutyát sétáltattak, de voltak látogatóban Kőszegen, a Chernel-kert madármentő központjában és Fekete Istvánról is tanulhattak a Kámoni Arborétumban. A táborozók egy-egy menhelylakóról jellemzést készíthettek, amiben örökbefogadásra ajánlották őket. Az ajánlók felkerülnek az egyesület közösségi oldalára is.

Kutyasétáltatás is szerepelt a szombathelyi Bogáncs-tábor programjában
Fotó: Horváth Balázs

– Büszke vagyok arra, hogy a gyerekekben sikerült elplántálni egy előremutató értékrendet. Ennek mi sem jobb példája, mint az, amikor a sokadik séta helyett harmincból nyolc gyerek a takarítást választotta – mondta Novák Ágota táborszervező. A tábor célja egyértelműen az elfogadásra való nevelés volt. Hogy az emberek, ha kedvencet szeretnének maguknak, ne elsőként a tenyésztőkre, szaporítókra gondoljanak, hanem jusson eszükbe az is, hogy hány gazdátlan kisállat éli a mindennapjait a menhelyeken.

A táborozók javarészt szombathelyiek voltak, de akadt egy olyan elszánt kislány is, aki kercaszomoriként édesanyjával szállást vett ki a megyeszékhelyen, hogy a kislány mindennap el tudjon járni a táborba. Lili nagyon elkötelezett, egészen kis kora óta tudja, hogy állatokkal szeretne foglalkozni. Egy másik táborozó, Sümegi Janka elmondta: azért jelentkezett a táborba, mert szereti az állatokat, van is otthon cicája és kutyája. A menhelyről is szeretne örökbe fogadni egy új kedvencet.

Kiemelt képen: Amikor a kedvenc az első

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában